Kadın Davulcunun Sınav Heyecanı

Ramazan ayı öncesi Isparta’da davulcular, Belediye Zabıta Müdürlüğü’nde oluşturulan seçim komisyonu önünde hünerlerini sergiledi.

Kadın Davulcunun Sınav Heyecanı
Yaklaşık 60 davulcunun başvurduğu seçmelerde, 43 davulcu ritim, mani söyleme, ses ve davranışlarla ilgili elemeye tabi tutuldu. Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu başkanlığında oluşturulan seçim komisyonunda iki müzisyen de bulunduğu belirtildi.

KADIN DAVULCU BEĞENİLDİ
Bugün yapılan seçmelerde 15 davulcu, komisyonun karşısında davul çaldı, mani söyledi.

Seçmelere katılanlar arasında Ispartalı kadın davulcu Hanım Polat da yer aldı. Polat, çaldığı davul ve söylediği mani ile beğenildi. Polat, kadınların da bu mesleği yapabileceklerini ve sahur vakti yanında kimse olmadan sokakta davul çaldığını söyledi

DAVUL ÇALMAYI TEYZEMDEN ÖĞRENDİM
İki yıldır davul çalan 17 yaşındaki Rıza Kaygısız da, kendisine davul çalmayı teyzesi Hanım Polat’ın öğrettiğini belirterek, “Bana davul çalmayı öğreten teyzemdir" dedi.

YAKA KARTI VERİLİYOR
Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu, Ramazan davulculuğunun kutsal bir meslek olduğunu belirterek, “İşin erbabı kişileri seçip halkımızı sahura güzel seslerle kaldırmak, onlara rahatsızlık vermeden bu geleneğin yaşaması için Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın, Ramazan davulcularını itinayla seçmemizi istediler” dedi.

Seçmelerde ritim, mani söyleme, güzel ses ve en önemlisi de ahlaki davranış kıstaslarını gözettiklerini söyleyen Aydoğdu, seçilen davulculara yaka kartı verildiğini böylece korsan davulculuğun da önüne geçildiğini söyledi.

Seçmelerin dört gün devam edeceği belirtildi.
Kaynak: İHA