Kadıköy Yaz Sanat Etkinliklerini Parklara Taşındı

İSTANBUL - Kadıköy Belediyesi, havaların ısınmasıyla kapalı salonlarda yapılan sanat etkinliklerini, parklara ve sokaklara taşıdı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, başta Özgürlük, Fenerbahçe, Kalamış ve Koşuyolu parkları olmak üzere ilçedeki parklar tiyatrodan caz konserlerine, Türk Sanat Müziği Koro konserlerinden klasik müzik hatta nostalji konserlerine ev sahipliği yapacak.

Belediye yaz konserlerine bu yıl yeni bir halka ekleyerek, açık havada caz konserleri başlatttı. Dünyaca ünlü caz sanatçılarının katılacağı konserler, Kalamış, Fenerbahçe ve Özgürlük parklarında İstanbullulara keyifli dakikalar yaşatacak.

Kadıköy'de sıcak yaz akşamlarında "serin caz rüzgarları" estirecek konserlerin ilki yarın akşam Türkiye'nin ilk kadın caz piyanisti unvanını taşıyan Nilüfer Verdi ile başlayacak. Özellikle ABD ve Kanada'da tanınan Verdi'nin konseri, Fenerbahçe Parkı'nda gerçekleşecek.

Caz sanatçısı Dilek Sert Erdoğan ve Genco Arı Quartet, 13 Temmuz Cumartesi gecesi Özgürlük Parkı'nda sahne alacak.

Tiyatrodaki ününü caz müziğine taşıyan Taylan Erler, İstanbul Jazz Band ile 20 Temmuz'da Kalamış Parkı'nda, 3 Ağustos'ta Fenerbahçe Parkı'nda, 10 Ağustos'ta Özgürlük Parkı'nda caz severlerle buluşacak.

Caz konserlerinin sonuncusu ise 17 Ağustos'ta Ayşe Tütüncü Quartet ile Kalamış Parkı'nda gerçekleştirilecek.

Her mahallede gönüllüler tarafından oluşturulan Türk Sanat Müziği Korosu da 13 ayrı konser verecek. Fenerbahçe Parkı'nda 5 Temmuz'da başlayacak konserler, diğer parklara yayılarak 4 Ağustos'ta sona erecek.

-Nostalji konserleri

Kadıköylülerin hafta sonlarını, 15 Kişilik Yaylı Saz Topluluğu'nun sunacağı Klasik Müzik Konserleri renklendirecek. Fenerbahçe, Özgürlük ve Kalamış parklarındaki konserler, 14 Temmuz'da başlayacak.

Kadıköy Belediyesi, 12, 19, 26 Temmuz'da Özgürlük Parkı'nda nostalji konserlerine ev sahipliği yapacak. 1980'li yılların Aile Gazinosu geleneğini Kadıköy'de yeniden yaşatacak konserlerde Neşe Karaböcek, Seyyal Taner, Selçuk Ural, Ersan Erdura, Nur Yoldaş, Bilgen Bengü ve Semiha Yankı unutulmayan şarkılarını seslendirecek.

Kaynak: AA