Kırcami Kentsel Gelişim Alanı Olarak Düzenlenecek

ANTALYA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Kırcami bölgesinin kentsel gelişim alanı olarak düzenlenmesi hususunda mutabakat sağlandığını bildirdi.

Türel, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Kırcami'nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planlanmasıyla ilgili "Kentsel Gelişim Alanı" olarak düzenlenmesi hususunda mutabakatın sağlandığını kaydetti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda konuyla ilgili iki gün önce bir toplantı yapıldığını belirten Menderes Türel, toplantı neticesinde Kırcami'nin "Kentsel Gelişme Alanı" olarak planlanması için görüş birliği oluşturulduğunu bildirdi.

Taslak planın Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 21 Haziran 2013 tarihinde Bakanlığa gönderildiğini, planın bir ay boyunca inceleneceğini, sonra da imzaya açılacağını ifade eden Türel, açıklamasında şunları kaydetti:

"Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Kırcami bölgesinin kentsel gelişim alanı olarak düzenlenmesi hususunda mutabakat sağlanmıştır. Böylelikle planın bir ay içerisinde onaylanmasıyla beraber Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılması gereken 1/5.000 ve 1/1.000'lik planların önü açılmış olacak. 1/100.000 ölçekli planın imzalanmasından sonra, Kamu Yararı Kararı'nın da en kısa sürede alınmasına yönelik üzerlerinedüşen görevi yerine getirecek. Kırcami'nin planlamasına yönelik desteği, en iyi şekilde sürdüreceğiz. Her ne kadar büyükşehir belediyesi, bu konuda bakanlıklar nezdinde yaptığı girişimlerden bizleri haberdar etmese de bizler basından aldığımız haberler ve kulaktan dolma bilgilere göre bu konuda gerekeni yapıyor ve yapmayadevam edeceğiz."

Kırcami'nin planlaması hususunda hükümete düşen görevlerin eksiksiz olarak yerine getirildiğinin altını çizen Türel, büyükşehir belediyesinin 4 yıllık bir süreden sonra planları hazırlayıp bakanlığa göndermesinin sevindirici bir gelişme olduğunu, ancak planlama sürecinin gecikmesinin nedeninin de bu adımın bugüne kadar atılmamasından kaynaklandığını açıklamasına ekledi.

Kaynak: AA