Elazığ Belediyesi Saniyede 300 Litre Daha Su Üretecek

Elazığ Belediyesi şehir nüfusunun artış göstermesine karşılık su ihtiyacını gidermek adına saniyede 300 litre daha fazla suyu abonelerine göndermeye başladı.

Elazığ Belediyesi Saniyede 300 Litre Daha Su Üretecek
Konuyla ilgili Elazığ Valisi Muammer Erol ve Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, P1 pompa istasyonunda incelemelerde bulundu. Elazığ Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Harun Tuzsuzoğlu’ndan bilgi alan Vali Erol ve Başkan Selmanoğlu daha sonra yeni enerji nakil ve terfi hattını devreye koyarak saniyede 300 litre daha fazla suyu abonelerine ulaştıran düğmeye bastı. Elazığ Valisi Muammer Erol, belediyeler açısından suyun son derece zorlukları olan bir konu olduğuna ifade ederek, belediyelerin en fazla emek ve çaba sarf ettiği konu olan su noktasında, belediyenin önemli işlere imza attığını söyledi.

Vali Erol, "Harun beyden dinledik ve öğrendik ki belediyenin Elazığ’ın şehir merkezine su verme yükü yaklaşık olarak iki kat artmış. Öğrendik ki bu yeni pompa istasyonlarının devreye girmesi ve yapılan diğer çalışmalarla Elazığ Belediyesi abone sayısındaki artışın önüne geçmiş durumda. İyi bir kapasite oluşturulmuş ve bunun sağlanmasında emeği geçen herkesi başta Belediye Başkanımız olmak üzere tebrik ediyorum, Allah muvaffak etsin ve ilimize hayırlı olsun" dedi.

İşletme ve İştirakler Müdürü Harun Tuzsuzoğlu, şu anda Elazığ Belediyesi’nin Mollakendi beldesinde bulunan ve 25 adet derin kuyulardan temin edilen suyun şehir merkezine ulaştırıldığı P1 pompa istasyonunda bulunduklarını söyledi.

Tuzsuzoğlu, "Abone sayımız birkaç yıl öncesine kadar 70 bin civarındayken bugün abone sayımız 130 bin dolayında. Yani şehrin her geçen gün gelişmesi ve büyümesine bağlı olarak yeni yerleşim yerleri oluşuyor ve su ihtiyacı doğuyor. Bir nevi abone sayımız iki katına çıkarken bizler son yapmış olduğumuz çalışmalarla su miktarını iki katından daha fazla bir seviyeye ulaştırdık. Pompa istasyonumuzda bulunan enerji nakil hattı, terfi hattı ve pompa ve elektrik panolarının devreye alınmasıyla birlikte saniyede 300 litre daha fazla suyu abonelere ulaştırıyoruz. Bir nevi su ihtiyacı konusunda bizler artış miktarının önünde bir grafik sergiliyoruz ve bunu da yapmak zorundayız, çünkü su konusu son derece riskli bir konu ve elektrik kesintisi başta olmak üzere arıza ve diğer nedenlerle oluşabilecek sıkıntıların önünde yer alıyoruz. Bugünden itibaren yeni yerleşim yerlerimiz olan Çayda Çıra Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi’nin üst kısımları, Ataşehir ve Sürsürü mahallelerimizde bulunan abonelerimize daha fazla miktarda su sağlamış olacağız" diye konuştu

Kaynak: İHA