CHP'li Genç'ten 'darbe' düzeltmesi

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Askeri ihtilallere karşıyım ama sivillerin de akıllarını başlarına toplamaları gerekir." dedi.

CHP'li Genç'ten 'darbe' düzeltmesi
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, kamuoyunda'Torba Kanun'olarak bilinen yasa teklifinin görüşmeleri sırasında söz almış ve Meclis'te oldukça tepki çeken bir konuşma yapmıştı.

CHP'li Genç, yaptığı konuşmada '(CHP'nin başında celladına yaranmak isteyen, her türlü çirkinliği meşru gören birisi var) diyor. Bu cellat kim arkadaşlar? Bir söyleyin. Cellat dedikleri kişi şu, Atatürk'ü cellat kastediyorlar. Önce sarhoş, şimdi cellat diyorlar. Zannediyor musun ki Tayyip Erdoğan,aldığın 5 bin polis seni koruyacak. İşte gördünüz Mursi ne duruma geldi. Onun da çevresinde çok polis vardı. Dolayısıyla hiçbiriniz kendinize güvenmeyin. Bu memlekette sizin aklınızın ermediği bazı gerçekler var' demişti.  Genç'in bu sözleri ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş 'darbe yolu göstermeye çalışan bir milletvekilinin Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran bir parti olduğu iddia edilen CHP'nin içerisine yakışmadığını' derken CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise 'Grubumuza mensup milletvekilinin (Kamer Genç) bugün Mısır'da yaşanan olaylardan sonra bir Mursi benzetmesi yapması örtüşmemiştir. Türkiye'de bundan sonra hiçbir zaman darbe olmayacaktır' ifadelerini kullanmıştı.

LAİKLİK VE CUMHURİYET PİSLİK Mİ?
İşte CHP'li Genç olay yaratan sözlerine bugün açıklık getirdi. Meclis'te düzeltme için kürsüye çıkan Genç, 'Biz bu memlekete barış ve huzur sağlamak zorundayız. Bu memlekete kardeşlik duygularını güçlendirmemiz lazım. Bunu sağlayabilmemiz için iktidar partisine büyük sorumluluk düşüyor. İktidar Partisi hep kavgaya giderse tahrik ederse bu olmaz.' dedi. Meclis Başkanvekili Sadık Yakut'un 'Sayın Genç darbelerle ilgili sözünüzü düzeltmek için geldiniz' ikazına ise 'Onu düzeltmek için söylüyorum Genel Başkan' karşılığını veren Genç, Başbakan Erdoğan'ın 'CHP zihniyeti pisliktir' sözlerini hatırlatarak 'Bir partinin zihniyeti onun ilkeleri ve programıdır. CHP 'nin ilkeleri laiklik ve cumhuriyettir. Laiklik ve cumhuriyet pislik mi oluyor?' diye sordu.

ASKERİ İHTİLALLERE KARŞIYIM AMA...
Ana muhalefet olarak görevlerinin iktidarı uyarmak olduğunu kaydeden Genç, 'Bizim istediğimiz Türkiye 'de barış olsun. Kardeşi kardeşi yanında ağaca bağlayarak yaktılar. Arkadaşlar maalesef o zamanlar işkence yapılıyordu. İşkence yapılan kişiye doktor işkence raporu vermiyordu. Savcı korkusundan o kişi hakkında soruşturma açmıyordu. Hakim korkusundan o işkence yapan kişiyi yargılamıyordu. Askeri ihtilallerin en büyük ızdırabını çeken bir ilin milletvekiliyim onun için benim bunu istemem söz konusu değildir. Askeri ihtilallere karşıyım ama sivillerin de akıllarını başlarına toplamaları gerekir. Rejimi tıkanmaya götürmemesi lazım. Rejimi tıkanmaya götürdüğünüz zaman rejim bir yerde patlar. Rejimi garantiye sağlayacak bir takım otomatik kanalları işletmemeniz lazım. Benim demek istediğim budur. Bize 'İhtilal çağrışımı yapıyor'diyen arkadaşlar haksızlık yapıyorlar.' şeklinde konuştu.