Trabzon Valisi Kızılcık Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Açtı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık, şehit aileleri ve gazilerle bir arada iftar açtı.

Trabzon Valisi Kızılcık Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Açtı
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Trabzon’daki tüm şehit yakınlarına ve gazilere iftar yemeği verildi.

Akçaabat’ta bir restoranda düzenlenen iftar yemeğine Vali Kızılcık ve Bayan Kızılcık’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Vali Yardımcıları Halil İbrahim Ertekin, Abdurrahman Koçoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Turan, Akçaabat Kaymakamı Abdulrauf Ulusoy, Trabzon Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Karaca, Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu ile çok sayıda şehit yakını ve gazi katıldı.

Programda şehit aileleri ile tek tek ilgilenen vali Kızılcık ve eşi, ailelerle sohbet ederek kendileiyle dertleşti. Böyle önemli bir günde şehit ailesi ve gazilerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Vali Kızılcık, devlet olarak şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman yanında olduklarını söyledi.

Şehitlerimizin bizlere emanetleri olan ailelerinin ve gazilerimizin yalnız olmadıklarını onlara hissettirmek için bir araya geldiklerini kaydeden Vali Kızılcık, “Her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da devletimizin iftar davetine icabet ettiğiniz için hepinize şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Yoğun bir katılımın yaşandığı iftar programında şehit ailelerine ve gazilere seslenen Vali Kızılcık “Sizler her zaman milletimizin ve devletimizin davetine icabet ettiniz, ediyorsunuz. İşte bu davetin gereği olarak evlatlarınızı, yakınlarınızı milletimizin ve devletimizin ilelebet payidar olması, can, mal ve namus güvenliği için bu millete emanet ettiniz. Bu emanetleriniz insanlığın onurunu ifade eden değerleri korumak için, vatan ve millet için şehit oldular. Ruhları bir kere daha şad olsun diyorum. Canlarını vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan veren şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. Şehitlerimizin bize emaneti olan sizlerin mutlu birer vatandaş olarak yaşamanız için devletimiz her zaman emrinizdedir. Sadece Ramazan ayında ve şehitler gününde değil, senenin 365 gününde gece gündüz demeden emrinizdeyiz. İşte bu yüzden devletimiz her ilde ve ilçede şehit ailelerimizin her an ihtiyaç duyduklarında irtibat kurabilecekleri müdürlükler oluşturdu. Nitekim sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Başbakanımız her görüşmemizde bizleri bu yönde talimatlandırmakta ve biz de aynı şekilde sizinle hemhal olmaya çalışmaktayız. Bu birlikteliğin devletimizin ve milletimizin ilelebet payidar olmasına vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu

Şehit aileleri ve gaziler ise verilen iftar yemeğinin mana ve önemine değinerek, “Allah devletimize zeval vermesin. Yine çok sıcak bir ortamda bir araya geldik. Valimiz ve eşleri bizlerle tek tek ilgilendiler. Onların yanımızda olduğunu görmemiz acılarımızı hafifletiyor. Burada hiçbir sıkıntı çekmemiz için ellerinden geleni yapan Valimiz ve saygıdeğer eşlerine çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Şehit yakınları ve gazilerle tek tek ilgilenen Vali Kızılcık ve Bayan Kızılcık, özellikle de çocuklara yakın ilgi gösterdiler.
Kaynak: İHA