Malatya 3. OSB’nin Alt Yapı İhalesi Yapıldı

Kamuoyunda 3. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olarak bilinen, ancak 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin devamı niteliğindeki 55 fabrikalık alanın altyapı çalışmaları ihale edildi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın kredi desteği ile Malatya 1. OSB Müteşebbis Heyeti'nin sorumluluğu altında yapılan Malatya Merkez I. Tevsii Organize Sanayi Bölgesi I. etap alanına ait altyapı yapım işi ihalesine 12 firma katıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, kendisinin bizzat ihaleyi Ankara’da takip ettiğini belirterek, 19 milyon 667 bin TL ihale bedelli ihaleye 12 firmanın katıldığını, ihaleyi Özsal firmasının yüzde 47,45 indirimle aldığını bildirdi.

Ankara'da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda yapılan ihalede işin bitiş süresi 15 ay olarak belirlendi. İşin keşif bedeli ise 2013 yılı birim fiyatlarına göre 19 milyon 667 bin TL olarak açıklanmıştı.

Yaklaşık 13 bin dönüm alana sahip 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin devamı niteliğindeki 55 fabrikalık, tüm alanın yaklaşık yüzde 20 civarına tekabül eden altyapı çalışmalarının ihale edildiği kaydedildi.
Kaynak: İHA