İki Kişilik Eylem

Türk Tabiatını Koruma Derneği Antalya Temsilciliği, Belek’te yuvaları tehlikede olan caretta caretta'larla ilgili düzenlediği eyleme iki kişi katılınca eylem ileri bir tarihe ertelendi.

İki Kişilik Eylem
Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Kadriye beldesinde caretta caretta kaplumbağalarının üreme ve yuvalama alanında yapılaşmaya gidildiğini savunan Türk Tabiatını Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Hediye Gündüz, Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde bir eylem düzenledi.

Ancak kendisiyle birlikte iki kişi olan eylemci sayısı yeterli olmadığı için oturma eylemi iptal edildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü için bir dilekçe hazırladıklarını ve dilekçeyi il müdürlüğüne ileteceklerini ifade eden Türk Tabiatını Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Hediye Gündüz, şöyle konuştu: “Biz daha önce Antalya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne dilekçe verdik. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Çevreciler olarak hukuk ölçüsünde yapıyoruz işlemlerimizi. Daha sonra önce Antalya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü oraya ekip gönderdi tutanak tuttu. Yaptığının yasalara uygun olmadığını ve tesisin kaldırılması gerektiğini saptadı. Biz de şimdi devletin kurumunun bu tutanağı işleme alıp bir şeyler yapmasını istiyoruz.”
Yavru carettaların yuvalarının üzerine park yapılarak tatilciler için şezlong ve kafelerin yaptırıldığını iddia eden Gündüz, kıyı şeridinin dozer ve kamyonlarla tahrip edildiğini ileri sürdü. Gündüz,“Kadriye Belediyesi uluslararası koruma altında olan caretta caretta üreme alanına ve birinci derece Sit alanı olan Beşgöz deresine park yapmak için izin alıyor. Park yapılan yere en yakınındaki otel müşterileri geliyor. Otel müşterileri gelsin diye kafeler, barlar şezlonglar koyuyorlar. Kıyıyı dozerlerle kamyonlarla tahrip ediyorlar” dedi.

Konuşmanın ardından hazırlanan dilekçe Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne verildi.

Kaynak: İHA