İğdır'daki "casusluk" Davasında Karar

ERZURUM - Iğdır'da casusluk yaptıkları iddiasıyla yargılanan 3 tutuklu sanık, 13 yıl 4 ay ile 15 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan 9 sanık da beraat etti.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, tutuklu yargılanan İranlı Mohammad Reza Esmaeilpour Ali Malek, Shagram Zargham Khoei ve Timur Ağrı ile tutuksuz sanık Kamil Aras ve avukatları katıldı.

Tutuksuz sanık Kamil Aras, yaptığı son savunmasında, beraatını istedi.

Son sözleri sorulan tutuklu sanıklardan Malek ile Khoei, önceki savunmaların tekrar ettiklerini belirterek, tahliyelerini talep etti.

Diğer sanık Ağrı da üzerine atılı suçları kabul etmediğini dile getirerek, "Ben nasıl casusum, yakalandığımda üzerimden pasaportum ve 100 lira para çıkıyor. Ben nasıl casusum anlamadım. Casus olsaydım oğlum, yeğenlerim bu ülke için vatani görevlerini yapmazlardı. Yüce Türk milletinin önünde namus ve şerefim üstüne yemin ederim casusluk yapmadım. Ben bu vatana nasıl ihanet ederim" diye konuştu.

Sanık avukatları da yaptıkları son savunmalarında, müvekkillerinin suçsuz olduklarını ileri sürerek beraatlarını istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Mohammad Reza Esmaeilpour Ali Malek ile Shagram Zargham Khoei'ye "siyasal ve askeri casusluk eylemi" nedeniyle 15'er yıl hapis cezası, Timur Ağrı'ya ise 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, tutuksuz yargılanan 9 sanığın da beraatını kararlaştırdı.

Kaynak: AA