Diyarbakır Valisi Kıraç, Çocuk ve Gençlerle İftarda Bir Araya Geldi

DİYARBAKIR - Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "Çağımızda tek sermaye yetişmiş insandır. Geleceğimizi güvence altına alabilmek için genç nesli istediğimiz boyutta eğitime tabi tutarak geleceğimizi garanti altına almak zorundayız" dedi.

İl Emniyet Müdürlüğünce Kayapınar ilçesindeki Zeytindalı Restoranda düzenlenen iftar programında, Vali Kıraç, İstanbul'da İngilizce yaz kampına katılan çocuklar ile Erkek ve Kız Yetiştirme Yurdu, Çocuk Yuvası'nda kalan ve Melikahmet Toplum Merkezi'ne kayıtlı 130 çocuk ve genç ile bir araya geldi.

Programda konuşan Vali Kıraç, Diyarbakır'ın geleceğine dönük çalışmaları yapacak gençlerle beraber olduklarını belirterek, gençlerin geleceğe ışık tutacak çalışmalar yaptığını söyledi.

Artık Avrupa'nın birçok ülkesindeki nüfustan fazla çocuğa sahip bir ülkede yaşadıklarını, Diyarbakır'da nüfusun yarısından fazlasının çocuk olduğunu vurgulayan Kıraç, "Bu bir zenginlik. Çağımızda tek sermaye yetişmiş insandır. Geleceğimizi güvence altına alabilmek için genç nesli istediğimiz boyutta eğitime tabi tutarak geleceğimizi garanti altına almak zorundayız. Çocuk ve gençlerimizi ülkemizin dünya standartlarında yetişmiş beyinleri haline getirmemiz halinde dünya pastasında giderek daha çok pay alabiliriz" diye konuştu.

Dünya nüfusunun giderek artığını ama dünya kaynaklarının azaldığını dile getiren Kıraç, şöyle devam etti:

"Bu kaynaklardan daha fazla istifade edecek ülkeler çocuklarını iyi yetiştirenler olacaktır. Onun için biz Diyarbakır'da yaşayan çocuk ve gençlerimizi iyi yetiştirme ile ilgili projeler peşindeyiz. Projesiz başarı mümkün değildir. Bu nedenle kurumlarımız çağın gerektirdiği birikimi ortaya çıkaracak projeleri ortaya koyması gerekiyor."

Ailelere de seslenen Vali Kıraç, yurt ve yuvalarda kalan çocuklar için korucu aile olmalarını istedi.

Daha sonra programa katılan çocuk ve gençler halk oyunları gösterisi yaptı. Programda, Vali Kıraç, başarılı çalışmalarından dolayı İl Emniyet Müdürü Recep Güven'e plaket verdi.

Kaynak: AA