Büyükşehirden Kızılay’a Kan Toplama Aracı

Adana Büyükşehir Belediyesi, kan toplama aracına dönüştürdüğü otobüsü protokolle Kızılay’ın hizmetine verdi.

Büyükşehirden Kızılay’a Kan Toplama Aracı
Kan toplama aracının teslimi dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi önünde tören düzenlendi.

Tören öncesi Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ve şube yöneticileri Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaret etti.

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay olarak Adana’da bir kampus kurmak istediklerini belirterek, yer konusunda Zihni Aldırmaz’dan destek istedi.

Kan bölgesi, afet bölgesi gibi birimleri bu kampus içinde toplamak istediklerini anlatan Ahmet Lütfi Akar, “15 dönüm arazi üzerine kurmak istediğimiz bu kampus Adana’ya yakışır bir yapı olacak” dedi.

Kızılay’ın Türk Milleti’nce çok benimsenen bir kurum olduğunu belirten Akar, “Bu kurum herkesin, her Türk vatandaşınındır. Bundan dolayı biz 75 milyon üyemiz olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, Kızılay’ın hem Türkiye’de hem de dünyanın değişik yerlerindeki çalışmalarının takdir topladığını vurguladı.

Karşılıklı hediyelerin verildiği ziyaretin ardından Büyükşehir Belediyesi’nce kan toplama aracına dönüştürülen otobüste incelemeler yapıldı. Kızılay Genel Başkanı Akar, aracı çok beğendiğini ifade ederek, Zihni Aldırmaz’a teşekkür etti.

Protokol gereği törenle Zihni Aldırmaz, aracı Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’a teslim etti.
Kaynak: İHA