Sare Davutoğlu Yetimler ve Koruyucu Ailelerle İftarda Buluştu

KONYA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Konya Platformu Derneği'nin düzenlediği iftar yemeğinde, "Koruyucu Aileler" ve yetim çocuklarla bir araya geldi.

Konya Platformu Derneği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gönül Elçileri Konya Proje Ekibi iş birliğinde Konya Dedeman Otel'de düzenlenen programa, 48 koruyucu aile ve 58 yetim çocuk katıldı.

Sare Davutoğlu, iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, kimsesiz ve sevgiye muhtaç çocuklara kapılarını açan 48 aile ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Ramazan ayında sevgi, merhamet ve paylaşmanın öneminin daha iyi anlaşıldığını belirten Davutoğlu, gönül elçileriyle çalışarak çözülemeyecek hiçbir meselenin olmayacağını dile getirdi. "Gönüllerimizi birleştirmek, karmaşık sorunlarımız karşısında örgütlenmek, dayanışma içinde ama mutlaka örgütlü ve sistematik çalışmak gerekir" diyen Davutoğlu, Türkiye'de sivil toplum çalışmalarında örgütlü bir yapının oluşmasında birçok aşamanın kaydedildiğini vurguladı.

Toplumsal yapının güçlenmesinin, sivil toplum örgütlerinin gelişmesine bağlı olduğunu ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Başbakanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi başta olmak üzere Aile Bakanlığı ile Sağlık, Eğitim, İçişleri ve Çalışma Bakanlıklarının birlikte koordine ettikleri çalışmalar, bir yandan sosyal devlet anlayışını, bir yandan da sosyal sahiplenme ve dayanışma duygusunu güçlendirmektedir. 'Gönül Elçileri Projesi' ve bu insiyatif çerçevesinde gerçekleştirilen 'Koruyucu Ailelik' olmak üzere çeşitli projeler, toplumumuzda sahiplenme, dayanışma ve merhamet duygusunu harekete geçirmenin güzel bir örneğini oluşturmaktadır. Bu açıdan bakıldığında gönül elçileri devletle toplum arasında sağlıklı iletişimin sağlanması açısından gerçek bir elçilik görevi ifa etmektedir."

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise devletin birçok alanda yapılanma içinde olduğunu anlatarak, "Bazı sorunları aşmak mümkün değildi. Burada kurumsal bir çözüme ihtiyaç vardı. Özellikle sosyal alanda devletin sosyal organizasyonları istenilen başarıyı elde edebilmesi için yeni bir bakış açısına ihtiyaç vardı. İşte Gönül Elçileri Projesi böyle bir ihtiyacı hepimize hatırlattı" diye konuştu.

Programın sonunda Davutoğlu, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA