İyi Tarım Uygulamasından Çiftçi Memnun

DENİZLİ - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, "İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolu" projesi kapsamında incelemede bulundu.

Ekipler, özellikle bitki koruma ürünlerini uygularken kimyevi maddelerin zararlı etkilerini ortadan kaldırmak için maske, gözlük, eldiven, sıvı geçirmez iş elbisesi, çizme, ilk yardım çantası ve şapkadan oluşan paket hediye etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, malzemelerin insan sağlığı bakımından önemli olduğunu ifade ederek, "Avrupa yakın gelecekte sertifikasız ürün almama yoluna gidecek. Bu sebeple İyi Tarım Uygulamaları sertifikasının bütün üreticiler arasında hızla yaygınlaşması gerekir. Gelecekte dış satımda sorun yaşamamak için şimdiden hazırlıklı olmamız lazım." dedi.

Yenicekent Belediye Başkanı ve üzüm üreticisi olan Hacı Mehmet Kesmez de projeden çiftçilerin memnun olduğunu belirtti.

Kesmez, çekirdeksiz üzümün ilk hasat edilip ilk ihracata gönderildiği bölgede, Avrupa standartlarına uymanın çok önemli olduğunu vurguladı.

Hediye dağıtım törenine Proje İl Koordinatörü Süleyman Karagül, uygulayıcılar Şule Doğan Şan ve Aybora Ötüken, Buldan İlçe Müdürü Mehmet Özgür Akkan, projede görevli diğer teknik personel ve üreticiler katıldı.
Kaynak: AA