Çarşıbaşı'ndan Kentsel Dönüşüm Çalışması Yapılacak

TRABZON - Çarşıbaşı ilçesinin Merkez Mahallesi'ndeki 94 dönümlük alanın kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeniden yapılanmasının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca kabul edildiği bildirildi.

Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, yaptığı açıklamada, Merkez Mahallesi'nde bulunan alanın kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesi hakkındaki kararın, 26 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de yayımlandığını belirtti.

Hayal gibi bir projenin gerçekleşeceğini ifade eden Yılmaz, "Açıkçası böyle bir kararın çıkacağını hayal bile edemiyorduk. Çıkan karar Çarşıbaşı için büyük bir fırsattır. Özellikle ilçe merkezinde çok eski binalarımız var. Bu binalarla ilgili yapılacak uygulama hem ilçemize güzel bir görünüm kazandıracak hem de o ev sahibi vatandaşlarımızın sorunları çözülmüş olacak" dedi.

İlçe halkının kentsel dönüşüm projesi kapsamında kendilerine yardımcı ve destek olmasını beklediklerini dile getiren Yılmaz, "Yıkılacak binalar henüz tespit edilmedi. Bu çalışmayı TOKİ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Çarşıbaşı Belediyesi koordinatörlüğünde yapacağız. Yaklaşık 94 dönümlük alanda bu uygulamayı yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA