Rize Adliyesi Önünde Arbede

RİZE - Rize'de trafik kazası sonucu bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına yol açtığı iddiasıyla tutuklu yargılanırken mahkemece tahliye edilen sanığı dövmek isteyen mağdur yakınları ile bu kişilere engel olmak isteyen polisler arasında ardade yaşandı.

Rize Ağır 1. Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 3 Mayıs 2013 tarihinde Kavaklı Mahallesi'nde 53 KA 889 plakalı otomobilli ile yolda yürüyen Zemzem Karali ve eltisi Meryem Karali'ye çarparak, Zemzem Karaali'nin ölümüne, diğer kadının da yaralanmasına yol açtığı tutuklanan S.T'nin yanı sıra mağdurların yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, S.T'yi tutuklu bulunduğu süreyi göz önünde bulundurarak tahliye etti.

Sanık S.T'nin tahliye olmasına tepki gösteren Zemzem ve Meryem Karali'nin yakınları S.T'nin adliyeden çıkacağı kapı önünde beklemeye başladı.

S.T'nin bu kişilerce dövülmesine engel olmak isteyen polisler de söz konusu kişileri adliye önünden uzaklaştırmak istedi.

Maktül ve mağdur yakınlarının adliye önünden ayrılmak istememesi üzerine bu kişilere polislerce biber gazı sıkarak müdahale edildi. Bunun üzerine polis ile bu kişiler arasında arbede yaşandı. Arbedede, gazdan etkilenen bazı kişilere olay yerine gelen ambulanstaki sağlık görevlilerince müdahale edildi. Diğer kişiler ise polislerce adliye önünden uzaklaştırıldı.

Olay sonrası gazetecilere açıklama yapan mağdur Meryem Karaali'nin eşi Hüseyin Karaali, polisin kendilerine orantısız güç kullandığını, bunun acılarını daha da arttırdığını, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Kaynak: AA