Ayvalık’ta Alevilerden Sivas Olayları

Sivas Olaylarının 20. yılı nedeniyle bir basın açıklaması yapan Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Alevi vatandaşlar, 35 aydınının hayatını kaybettiği olaylarla ilgili davanın zaman aşımına uğraması ve son günlerde yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Ayvalık’ta Alevilerden Sivas Olayları
Talatpaşa Caddesi’nde bir araya gelen Alevi vatandaşlar adına hazırlanan basın açıklamasını Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube Başkanı Vedat Tekten okudu. Basın açıklamasına, kalabalık Alevi vatandaşların yanı sıra ilçede faaliyet gösteren ADD ve Kemalist düşünceyi taşıyan sivil toplum kuruluşları, CHP, Emek Partisi gibi siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Vedat Tekten, Sivas Katliamı'nın 20. yılı olduğunu hatırlatarak, “Bugün Sivas Katliamı'nın 20. yılı. 35 canın Madımak’ta gözü dönmüş, dinci, gerici, faşist güruh tarafından devletin gözü önünde katledilişinin 20. yılı. AİHM’nin aksi kararlarına rağmen açılan dava zaman aşımına uğratılmış, katillerimiz serbest bırakılmış, onları savunan vicdan yoksunu sözde hukukçular ise devlet tarafından mükafatlandırılmış, hatta bakan, müsteşar yapılmıştır. Davanın başlangıcı, seyri ile ilgili detay vermenin artık önemi yok. Olay insanlığın gözü önünde cereyan etmiş ve tarihe bir kara leke olarak geçmiştir. Ancak Aleviler için bu dava kapanmamıştır ve asla da kapatılmayacaktır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA