22 Yıldır Birlikte Yaşadığı Kadını Öldüren Sanık İlk Kez Konuştu

Bursa’nın Kestel ilçesinde 22 yıl boyunca nikahsız olarak yaşadığı 3 çocuk annesi kadını tek kurşunla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık ilk kez çıktığı hakim karşısında cinayeti nasıl işlediğini hatırlamadığını söyledi.

22 Yıldır Birlikte Yaşadığı Kadını Öldüren Sanık İlk Kez Konuştu
Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “kasten adam öldürmek” suçundan müebbet hapsi istenen M.Ö.'nün (58) yargılanmasına başlandı. 3 ay önce Yeni Mahalle’deki bir tekstil atölyesinde meydana gelen olayda, 22 yıl boyunca birlikte yaşadıktan sonra ayrılan 3 çocuk annesi Fatma Toprak’ı (47) başından vurarak öldürmekle suçlanan tutuklu sanık M.Ö. hakkındaki iddiaları yalanladı

Maktul ile mutlu bir birlikteliklerinin olduğunu belirten M.Ö. “Fakat 7 yıl önce dul aylığı almaya başlayınca düzenimiz bozuldu. Elbisesini ve saçını değiştirdi. İnternet bağlatıp, kendine bir telefon aldı. Huzurumuz bozulmaya başladığı için ben kendisini ‘usulsüz aylık alıyor’ diye şikayet ettim. Ancak sonuç çıkmadı. Hayatımız olumsuz yönde değişmeye devam etti” dedi.

İşlettiği kahvehaneyi kapatıp hayvancılık yapmak için Yenişehir İlçesi’ne gittiği sırada maktul Fatma Toprak’ın ayrı eve çıktığını anlatan M.Ö., “Aylığının kesilmemesi için evine gitmememi istedi. Ben de kabul ettim. Kestel İlçesi’nde tekstil atölyesi açtım. Benden kredi borcu için para istedi. Kendisine bin 500 lira para verdim. Daha sonra da yanımda çalışmak istedi. Çocuklarımın annesi olduğu için kıramadım. Hatta ona diğer çalışanlardan daha fazla para veriyordum. Bir gün eve geldiğimde para yüzünden tartışmaya başladık. Sinirinden evdeki tabakları kırıyordu. Bu sırada bacağımdan yaralandım. Çıkan gürültüler yüzünden polisler geldi. Ben polislere şikayetçi olmadığımı söyledim. Ancak maktul karakola giderek benden şikayetçi olmuş” şeklinde konuştu.

Olay günü atölyede yetiştirilmesi gereken işlerin olduğunu maktulün ise gelen bir telefonla işyerinden ayrıldığını anlatan M.Ö., “Akşam saatlerinde geri geldi. Bana ‘Şimdi kaç kaçabiliyorsan’ diyerek küfürler etmeye başladı.

‘Beni eşek gibi besleyeceksin’ dedi.

Eline geçirdiği kül tabağını bana fırlattı. Ben eğilince yere düştüm. Bu sırada çekmecede bulunan tabanca nasıl olduğun anlamadan elime geldi. O da eline aldığı sandalyeyle bana doğru gelmeye başladı.

Bu sırada silah ateşlenmiş. Ne olup bittiğinin farkında bile değildim. Hemen dışarı çıkıp polisi aradım” dedi.

Duruşma, çocuklarının şahit olarak dinlenmesi için ertelendi.
Kaynak: İHA