Vali Altıparmak'tan, Tayini Çıkan Kaymakamlara Veda Yemeği

ERZURUM - Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, tayini çıkan kaymakamlara veda yemeği verdi.

Atatürk Üniversitesi Konukevi'nde verilen iftar yemeğine, Vali Altıparmak ve eşi Özden Altıparmak ile kaymakamlar ve eşleri katıldı.

Altıparmak, burada konuşmada, kaymakamlık yaptığı dönemlerde karşılaştığı bazı ilginç olayları paylaşarak, sıkıntılı zamanlarda özverinin genellikle kaymakamlara düştüğünü söyledi.

Kaymakamlığın idealist bir meslek olduğunu vurgulayan Altıparmak, şunları kaydetti:

"Bu mesleği seçtiğimiz zaman ülkemizin her yerinde ve her şart altında görev yapacağımızı biliyorduk. Bu tayinler belki de meslek hayatımızın en güzel yanlarından birisidir. Dolayısıyla hangi etkenler altında olursa olsun ideallerinizden şaşmadan görevinize devam edeceksiniz. Gerçekten işini yapan, çalışan, gayret eden arkadaşlarımızın başarılı olduklarını ve bir yerlere geldiklerini daha önce gördüm."

Genç kaymakamlara da önerilerde bulunarak, işlerini sağlam yapmalarını ve etraflarındakilere yardımcı olmalarını isteyen Altıparmak, bir farklılık ortaya koyanların, sürekli kendini yenileyenler olduğuna dikkati çekti.

Altıparmak, "Sizler de sürekli kendinizi yenileyin. Çokça okuyun, etrafınızdaki gelişmeleri iyi takip edin. Bu vesileyle tayini çıkıp giden kaymakamlarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Yolları açık olsun. Azimlerinin devamını diliyorum" dedi.

Tayini çıkan kaymakamlar adına konuşma yapan Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer de Erzurum'dan güzel izlenimlerle ayrıldıklarını ifade etti.

Vali Altıparmak, kaymakamlara teşekkür plaketi verdi.

Bu arada, Narman Kaymakamı Atakan Atasoy'un kaymakam olan babası gibi önce Narman'da görev yapması ve daha sonra yine onun gibi Malazgirt'e tayin olması dikkat çekti.

Kaynak: AA