Kırıkkale'de Mısır Demonstrasyonu Merkezi Kuruldu

Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde mısır demonstrasyon merkezi kuruldu.

Kırıkkale'de Mısır Demonstrasyonu Merkezi Kuruldu
Mısır ekiminin en fazla yapıldığı Karakeçili ilçesinde, yeni çeşitleri tanıtmak ve uygulamayı yerinde göstermek amacıyla 24 çeşit Mısır demonstrasyon merkezi kuruldu.

Yaklaşık 20 dekar alanda yürütülen çalışmayla bölgeye uygun yüksek verimli, hastalık ve zararlılara dayanıklı çeşitlerin çiftçilere tanıtılması amaçlandığı bildirildi.

Karakeçili ilçesi Sülübük köyü Kapulukaya Barajı kenarında Ahmet Doğan'a ait tarlada kurulan merkezi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Doç. Dr. Ahmet Bağcı, İlçe Müdürü Abdullah Leblebiciler ve teknik personel ziyaret etti.

Bölgede iyi bakım şartları ve uygun çeşit seçimiyle dekara bin 500 kilo dane mısır ve 8-10 ton silaj mısır almanın mümkün olacağını açıklayan İl Müdürü Kırbaş, "İlimizde silajlık Mısır ekilişleri ortalama bin 500 dekar ve üretim de 6 bin ton dolayındadır. En fazla silajlık mısır ekilişi yapan ilçelerimiz; sırasıyla Balışeyh 440, Karakeçili 300 ve Yahşihan 250 dekardır. Dane mısır ekilişlerine baktığımızda ilimizde ortalama olarak 2 bin 600 dekar ekiliş olup, 2 bin 500 ton üretim elde edilmektedir. Dane mısırı en çok üreten ilçelerimiz sırasıyla Çelebi bin 600 dekar ve Karakeçili bin 200 dekardır" dedi.

Toplam 24 mısır çeşidinin, gözlem amaçlı olarak Karakeçili ilçesine ekildiğini kaydeden Kırbaş, "Müdürlüğümüz tarafından Bitki Islahçıları Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Bağcı'nın gözetiminde yürütülen bu çalışma ile bölgemiz ve ilimiz şartlarına uygun mısır çeşitleri gözlemlenerek, sonuçlar çiftçilerimizle paylaşılacaktır" şeklinde konuştu
Kaynak: İHA