İSO'nun "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" Araştırması

ELAZIĞ - Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, İstanbul Sanayi Odası'nın "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasına ilişkin, "Zengin kaynaklara bağlı olarak ilimizden ülkemizin en büyük ilk 500 firması arasında bugün en az 10 firmamız olması gerektiğini düşünmekteyiz" açıklamasında bulundu.

Şekerdağ, yaptığı yazılı açıklamada, Elazığ'dan sadece Eti Krom AŞ'nin 426. sıradan sıralamaya girdiğini belirtti.

Elazığ'dan daha fazla firmanın listede yer alması gerektiğini, kentin, maden, mermer, su, imalat, gıda, tarım ve hayvancılık ürünleri bakımından son derece önemli potansiyele ve kaynaklara sahip olduğunu dile getiren Şekerdağ, şunları kaydetti:

"Bu zengin kaynaklara bağlı olarak ilimizden ülkemizin en büyük ilk 500 firması arasında bugün en az 10 firmamız olması gerektiğini düşünmekteyiz. Bu düşüncelerle, ilimizde doğru bir sinerji yaratmak için yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve ekonomiyle ilgili tüm örgütlerle işbirliği yaparak ilimiz sanayisinin daha da gelişmesini, üretimin, istihdamın ve ihracatın artması için yoğun bir gayret gösteriyoruz. İnanıyorum ki, bu çalışmalar ve gayretler neticesinde ilimiz önümüzdeki süreç içerisinde çok daha iyi yerlere gelecektir."

Kaynak: AA