Diyarbakır'da Küçük Ali Gaffar Okkanlara İftar

DİYARBAKIR - Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç: "Birlikte kurduğumuz bu ülkenin tapusu Çanakkale'dedir" dedi.

Demirok Tesisleri'nde Diyarbakır'da 2001 yılında silahlı saldırı sonucu şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın isimlerinin verildiği çocuklara ve ailelerine iftar verildi.

İftara, aralarında AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'nin de bulunduğu Okkan'ın Sakarya Hendekli hemşehrileri de katıldı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Oya Eronat, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Recep Güven, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç da iftarda hazır bulundu.

Vali Kıraç burada yaptığı konuşmada hükümetin insanları geçmişteki birlik ve beraberliklerine döndürmeye yönelik bir proje yürüttüğünü söyledi.

İftarla Diyarbakır ile Sakarya arasında gönül köprüsü kurulduğunu belirten Kıraç, "Bu güzel ramazan ayında birlikte iftar sofrasını paylaşıyoruz" diye konuştu.

"Komşusu açken, tok yatan bizden değildir" hadisini hatırlatan Kıraç şöyle konuştu:

"Dini inancı, tabiatı, rengi, cinsiyeti ne olursa olsun komşumuzun memnuniyetini sağlamak zorundayız. Eğer buna inanıyorsak ki, inancımız bunu gerektiriyor, birbirimizi sevmek mecburiyetindeyiz. Birlikte kurduğumuz bu ülkenin tapusu Çanakkale'dedir. 230-240 bin şehidin tek tek mezar taşlarını okuduğumuzda Şırnak'tan, Urfa'dan, Diyarbakır'dan, Mardin'den, İstanbul'dan, Bursa'dan Türkiye'nin her noktasından şehitleri görürsünüz. Dolayısıyla biz bu coğrafyada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak en iyi, en güzel günlere gitmek için hep birlikte olacağız"

Sakarya'da 1999 yılında meydana gelen depremden söz eden Kıraç, "Sakarya o sıkıntıları yaşarken Şırnak'tan gelen yardımlarla orada konutlar yapıldı. O yaraları hep beraber sardık. Bugün de bu coğrafyada bir sıkıntı var, varsa bu sıkıntı ülkemizin sıkıntısıdır. Bunun için Sakarya'dan, İzmir'den, Bursa'dan nereden olursa olsun herkes buranın yarasını sarmak için seferber olmuştur" ifadelerini kullandı.

Hendek Belediye Başkanı İnci ise yaptığı konuşmada, 2009'da Diyarbakır'a gelip Sakarya'ya döndüklerinde tepkiyle karşılandıklarını ama birlik ve beraberlik için, büyük Türkiye için ellerini, gerekirse başlarını taşın altına koymaya hazır olduklarını söyledi.

Ali Gaffar ismini taşıyan çocuklarla ilgili bir dernek kuracaklarını dile getiren İnci, "Bu çocukların eğitimlerini takip edeceğiz. Diyarbakır ve Sakarya valilikleriyle bunu inşallah devam ettireceğiz. Bu yavrularımızın çok güzel yerlere gelmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA