Davulcuya Bahşiş İçin 'Pos Makinen Var Mı' Sorusu

Bursa’nın en eski mahallelerinden Mollagürani ve civarında hizmet veren Ramazan davulcusu, vatandaşları zamanında sahura kaldırabilmek için aracının bagajında dolaşıyor.

Davulcuya Bahşiş İçin 'Pos Makinen Var Mı' Sorusu
Söylediği manilerle bahşiş toplayan Vedat Yakışıklı, "Vatandaş arabamı görünce bahşiş vermek için de pos makinesi getirmemi istiyor" dedi.


Mollagürani, Pınarbaşı ve Alaattinbey mahallelerinde hizmet verdiğini söyleyen Ramazan davulcusu Vedat Yakışıklı, “Üç mahallede davul çalıyorum. Bu mahalleleri yetiştirebilmek için araba ile davul çalarak geziyorum” dedi.

Araba ile davul çalarak davulculukta yeni bir boyut yakaladığını belirten Yakışıklı, “Beni arabayla gören mahalleli, bana yanında ‘Kredi kartı post makinesi getir’ diyor. Ben de şaşırıyorum. Beni modern davulcu diye tanıyorlar. Yaptığım hizmetten mahalle sakinleri çok memnun" diye konuştu.

Sahurda davul çalan Yakışıklı, bahşişleri ise iftar saatinde maniler söyleyerek topluyor. Vatandaşların bazıları ise Yakışıklı'ya bahşiş vermek için pos makinesi olup olmadığını soruyor.
Kaynak: İHA