Çorum'daki Orman Yangını

ÇORUM - Çorum'un Dodurga ilçesinde, yakılan anızın ormanlık alana sıçraması nedeniyle başlayan yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

Çorum Orman İşletme Müdürü Osman Erişen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kışla Deresi mevkisindeki bir tarlada yakılan anızın ormanlık alana sıçraması nedeniyle 15.30 sıralarında başlayan yangının, 21.30'da kontrol altına alındığı söyledi.

Soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirten Erişen, "Yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangında yaklaşık 5 hektarlık alan zarar gördü. Yangının yayılmasını önlemek için gerekli önlemleri de aldık" diye konuştu.

Yangına Çorum ve Amasya Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile Dodurga, Osmancık, İskilip ve Oğuzlar ilçelerinden itfaiye ve arazözlerle müdahale ettiklerini dile getiren Erişen, çalışmalara ayrıca 5 iş makinesi, 25 işçi ve 30'a yakın köylünün katıldığını ifade etti.

Erişen, yangının, ormanlık alanın bitişinde bulunan tarladaki anızın yakılmasından kaynaklandığını dikkati çekerek, olayla ilgili bir kişinin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığını kaydetti.

Kaynak: AA