Anız Yangını Ormana Sıçradı

ÇORUM - Çorum'un Dodurga ilçesinde yakılan anızın ormanlık alana sıçraması nedeniyle başlayan ve 3 hektarlık alanda etkili olan yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kışla Deresi mevkisindeki tarlada yakılan anızın ormanlık alana sıçraması nedeniyle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına Çorum Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile Dodurga, Osmancık, İskilip ve Oğuzlar ilçelerinden itfaiye ve arazözlerle müdahale ediliyor.

Çorum Orman İşletme Müdürü Osman Erişen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 hektarlık alana yayılan yangını kontrol altına almak için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Ekiplerin birçok noktadan yangına müdahale ettiğini ancak yol olmadığı için tepe noktasına ulaşamadıklarını ifade eden Erişen, "Halen devam eden yangında 3 hektarlık alan yandı. Kızılçam ağaçları çok fazla zarar görmedi. Yangın, örtü yangını şeklinde devam ediyor. İlçelerimizden gelen itfaiye ekiplerimizin yanı sıra müdürlüğümüze ait 4 arazöz, 3 iş makinesi, 15 işçi ve 30'a yakın köylü ile yangını kontrol altına almak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Erişen, yangının daha fazla yayılmasını önlemek istediklerini belirterek, Amasya'dan da takviye arazöz istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA