87 Yaşındaki Nine Paraşütle Uçtu

Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü Başkanı Kadir Aksoy, 87 yaşındaki Zöhre Nine’yi paraşütle uçurdu.

87 Yaşındaki Nine Paraşütle Uçtu
Bastonunu atarak paraşüte binen Zöhre Nine, 625 metrelik Nişan Tepe’den Marmara Denizi’ne doğru uçmanın keyfini yaşadı.
İşadamı oğlu Bayram Dinler ile birlikte Tokat’tan Tekirdağ’a tatil için gelen 87 yaşındaki Zöhre Dinler, tatil yaptığı Şarköy’ün Uçmakdere köyünde paraşütçülerin uçtuğunu görünce oğluna kendisinin de uçmak istediğini söyledi.

Annesinin ısrarlarına dayanamayan Dinler, Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü Başkanı Kadir Aksoy ile irtibata geçerek annesini uçurmasını istedi. Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü Başkanı Kadir Aksoy, Zöhre Nine’yi uçurmak için 5 kişilik ekiple çalışma başlattı.

Bastonu ile 625 metrelik Nişan Tepe’ye çıkan Zöhre Nine’nin başına burada kask takıldı. Elindeki bastonu yere atan Zöhre Nine Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü Başkanı Kadir Aksoy ile birlikte 625 metrelik Nişan Tepe’den havalandı. Marmara Denizi’ne doğru uçmanın keyfini yaşayan Zöhre Nine rahat tavırları ile dikkat çekti. Tokat yöresine ait kıyafetleri ile havada uçan Zöhre Nine paraşüt pilotu Aksoy ile havada sohbet etti. Yaklaşık 30 dakika havada kalan Zöhre Nine daha sonra Marmara Denizi kıyısındaki Ayvasıl Plajı’na iniş yaptı.

Bu yaşına kadar hiç uçmadığını ifade eden Zöhre Nine, “Paraşütçüleri uçarken görüyordum. Ben de uçmak istedim. Oğluma söyledim. O da kabul etti. Hiç korkmadım. Çok zevkliydi” dedi.

İlk defa 87 yaşındaki bir insanı uçurduğunu ifade eden Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü Başkanı Kadir Aksoy, “İlk defa bu kadar yaşlı bir insanı uçurdum. Teklif geldiğinde biraz şaşırdım. Ama Zöhre Nine’nin ısrarla uçmak istemesi karşısında şaşırdık. 5 pilot arkadaşla önlem alarak Zöhre Nine’yi uçurduk. Bu zamana kadar yaptığım en hoş uçuştu. İlk defa uçanlar genelde korkar. Zöhre Nine hiç korkmadı” dedi.

Kaynak: İHA