Russell Crowe Edirne’de Tarihi Mekanları İnceliyor

Edirne Valisi Hasan Duruer, Oscarlı oyuncu Russell Crowe’la görüştüğünü belirterek, 1915 Çanakkale savaşlarının konu aldığı filmin çekimlerinin Edirne’de yapılmasını planlandığını söyledi.

Russell Crowe Edirne’de Tarihi Mekanları İnceliyor
Vali Duruer, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Edirne bildiğiniz gibi sinema platosudur. Tarihi mekanlarımızla, güzellikleriyle, nehirleriyle birlikte Edirne’yi gündemde tutmaya çalışıyoruz. Bir süre önce Osman Sınav'la sinema platosu kurmak için bir çalışma yaptık. İnşallah Trakya Kalkınma Ajansı'nın katkılarıyla sinema platosunu kuruyoruz. Dünyaca ünlü sinema oyuncusu Russell Crowe’la tarihi mekanları geziyoruz. 1915 Çanakkale savaşlarını anlatan filmin Edirne’de çekilmesine karar verildi.

Tarihi mekanların gezilmesi sırasında kendisi burada çok rahat bir şekilde film çekileceğini beyan etti. Bu tip çalışmaların Edirne'nin tanıtımına, büyük katkısı olacağına inanıyorum. O kadar çok tarihi mekan var ki tarihi filmlere konu olacak güzellikte, inşallah olumlu neticeler alacağımızı düşünüyorum” dedi.

Russell Crowe, tarihi Ekmekçizade Kervansaray’ını gezerek incelemelerde bulundu
Kaynak: İHA