Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden AB Projesi

Bugüne kadar birçok proje üreten Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir AB projesi daha kabul edildi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden AB Projesi
Kabul edilen projenin ilk toplantısı Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde İl Müdürü Atilla Gülsar başkanlığında yapıldı. Toplantıya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Halis Korkmaz ve Ar-Ge Birim Sorumlusu Fatih Kenarlı’nın yanı sıra yerel ortak temsilcileri katıldı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Supportıng Teachers’ Professıonal Start At School’ adlı proje AB projesi kabul edildi. Avrupa ve Türkiye’de mesleğe yeni başlayan stajyer öğretmenlere klavuz kitap hazırlanmasını konu alan ve iki yıl sürecek olan projenin 34 bin 800 Euro bütçesi bulunuyor. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yanı sıra Nilüfer ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve BTSO Hayri Terzioğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin yerel ortak olarak bulunduğu projede Friedrich Feld Schule (Meslek Lisesi) ile Giessen Justus Liebig Üniversitesi de Almanya’dan ortak olarak yer alacak. Projede ilk hareketlilik önümüzdeki Kasım ayında Avrupalı ortakların ilimize gelmesiyle başlayacak.

AB Projelerinin önemine vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, “Sınırların ortadan katlığı bir dönem yaşıyoruz. Dünyanın her hangi bir yerinde olan iyi veya kötü bir olay diğer ülkeleri de etkiliyor. Mutlu bir Dünya istiyorsak tüm Dünya eğitimcileri ile birlikte çalışmalı ve kaliteli insan yetiştirmeliyiz. Proje çalışmaları da bu amaca hizmet ediyor. Avrupa Birliği projeleri sayesinde ülkeler arasındaki diyalog artıyor. Ülkeler birbirini tanıyorlar. Ülkeler birbirlerinin kültürlerini öğreniyorlar. Projeler sayesinde ülkeler arası öğretim işbirliği de oluyor. Bu tür faaliyetlerin olmasından son derece memnunuz. Projenin kabul edilmesinde emeği geçen arkadaşlarımızı kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA