Belediyelere 311 Milyon Liralık Çevre Desteği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu İller Bankası, yerel yönetimlerin her türlü alt yapı ve üst yapı hizmetlerinde finansal ve proje desteğini sürdürmeye devam ediyor.

Belediyelere 311 Milyon Liralık Çevre Desteği
İller Bankası, geçen yıla oranla bu yıl daha fazla atık su arıtma inşaatı gerçekleştirerek, yılın ilk yarısında belediyelere 311 milyon lira finansman desteği sağladı.

Yerel yönetimlerin projelerini bir an önce tamamlaması için harekete geçen İller Bankası atıksu arıtma tesisi ihtiyaçlarını hibe ve kredi desteğiyle çözüme kavuşturuyor. İller Bankası bu yıl, geçmiş yıla oranla daha fazla atıksu artıma tesisi inşaatı için maddi destekte bulundu. İller Bankası, bu yılın ilk yarısında belediyelere atıksu artıma ihtiyacı için 311 milyon lira finansman yardımı yaptı.

-“PARTİYE DEĞİL PROJEYE BAKARAK DESTEK VERİYORUZ”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, temiz çevre ve sürdürülebilir şehircilik anlayışının gereği olarak yerel yönetimlerin her türlü alt yapı ve üst yapı hizmetlerine proje ve finansman desteği sağlayacaklarını kaydetti.

Bakan Bayraktar, "2013 yılı içerisinde yerel yönetimlerin ihtiyaçlarını göz önüne alarak gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucu atıksu arıtma alanında 19 proje ve 53 tesis inşaatıyla toplam maliyeti 311 milyon lira olan 72 adet iş yürütüldü. Geçtiğimiz yıllarda ortalama 75-80 civarında atıksu arıtma proje ve tesis inşaatı gerçekleştirilirken, bu yılın ilk altı ayında bu ortalama rakama ulaşmış bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde yapacağımız yeni ihalelerle bu rakamın yılsonuna kadar önemli bir noktaya geleceğini tahmin ediyoruz. Çevreyi korumak için ne kadar fazla tesis yaparsak o kadar fazla nüfusa hizmet sağlamış olacağız. Çevre değerleri insanlığın ortak malıdır. Çevrenin korunması yönünde bize proje getiren bütün belediyelere, hiçbir siyasi ayrım yapmadan sonuna kadar destek veriyoruz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İller Bankası’nı büyük bir dinamizme kavuşturduklarını belirten Bakan Bayraktar, sorunları Ankara’da oturarak değil bizzat sahada ve şantiyede tespit ettiklerini ve böylece her yeni projede daha iyi hizmet verdiklerini söyledi.

Gelişen yeni teknolojileri takip ederek uygulamada bu teknolojileri devreye soktuklarını kaydeden Bakan Bayraktar, “Atıksu arıtma projelerinde farklı mühendislik dallarından uzmanlar görev almaktadır. İller Bankası’nın bu anlamda çok önemli bir uzman altyapısına sahip olması yerel yönetimler için büyük bir fırsattır” şeklinde konuştu

Kaynak: İHA