9 Köye 9 Cami Projesinde Tamamlanan Camilerin Açılışı Yapıldı

Hekimhan ilçesinde, ‘Hekimhan’da cami seferberliği’ adı altında başlatılan 9 köye 9 cami projesinde tamamlanan camilerin açılışı törenle yapıldı.

9 Köye 9 Cami Projesinde Tamamlanan Camilerin Açılışı Yapıldı
Camiler için Dumlu köyünde düzenlenen açılış törenlerine; Vali Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Hekimhan Kaymakamı Mesut Çoban, eski Hekimhan Kaymakamı Nurettin Dayan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, Hekimhan Belediye Başkanı M. Sait Özoğlu, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.

Hekimhan Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, “2011 yılı içerisinde müftülüğümüze bağlı camisi olmayan köyler ile camisi eski olduğu için ihtiyaca cevap veremeyen eski camilerimizin yerine yenilerinin yapılması ve tamiratı gereken camilerimizin eksiklerinin giderilmesi amacıyla eski ilçe Kaymakamımız Nurettin Dayan’ın rehberliğinde ve Hekimhan İlçe Müftülüğümüz tarafından başlatılan 'Hekimhan’da cami seferberliği 9 köye 9 cami projesi' kapsamında camilerimizin yapımı tamamlandı. 2011 yılının sonlarına doğru başladığımız camilerimizin inşaatları hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla hızlı bir şekilde devam etmektedir. Hekimhan'da hiç camisi olmayan veya camisi olup da eski olduğu için yıkılan camilerimizin yerine yenilerinin yapılması amacıyla başlattığımız cami inşaatlarımız Ramazan ayına tamamlanarak ibadete açılıyor. Proje kapsamındaki camilerimizden; Yağca Köyü Bosna Sancak Camii, Yeşilpınar Köyü Davud Emre Karaca Camii, Dumlu Köyü Halis Gevrek Camii, Işıklı Köyü İsmail Oğlu Mehmet Bulut Camii, Çimenlik Köyü Bahattin Öner Camii ve Mollaibrahim köyü Hacı Mehmet Efendi camilerinin işçilikleri tamamlanmış olup halıları serildi” dedi.

Çetmi, Girmana Kasabası Hüyücek Abdullah Farukî Camii ve Kocaözü Kasabası Köse Hasan Mahallesi Şehit Mehmet Emin Çakır Camii ile Sarıkız Köyü Camii ile ilgili çalışmaların da bitmek üzere olduğunu, çok sayıda köydeki caminin minarelerinin yapımı ile ilgili çalışmaların da sürdüğü bilgisini verdi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından camilerin yapımına destek verenlere teşekkür plaketi sunuldu.

Törene katılanlara, Hekimhan Müftülüğü'nce iftar yemeği verildi.

Kaynak: İHA