Türkiye’nin Dünyadaki Gücü Turizme Büyük Etken

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, İstanbul’dan tüm yurda yayılan Gezi Parkı olaylarının, Türkiye’nin dünyadaki yeri, ekonomisi ve siyasal yapıdaki gücüyle turizme etki etmediğini söyledi.

Türkiye’nin Dünyadaki Gücü Turizme Büyük Etken
AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, Gezi Parkı olaylarının ardından Ağustos ayı için rezervasyonlarda artış gözlendiğini belirtti.

Türk turizmindeki artışların turizmciler ve özellikle Antalyalı turizmciler için sürpriz olmadığını kaydeden Çorabatır, “Son 10 yıla baktığımızda özellikle Türkiye’yle birlikte Türkiye’nin dünyadaki yeri, ekonomisi ve siyasal yapıdaki gücüyle ilgili yansımalarının turizme büyük etken olacağını turizmciler olarak biliyorduk. Bu rakamların Haziran ayı sonunda artış kaydedeceğini de biliyorduk. Turizm dünyadaki tüm ülkelerin ekonomilerini doğrudan etkileyen bir sektör. Türkiye bu turizmdeki başarısıyla yerini pekiştirdi. Bu tür Gezi Parkı gibi olayların da turizmi kolay kolay etkileyebileceğini düşünmüyoruz” dedi.

“TÜRK TURİZMİ SAĞLAM ZEMİNE OTURTULDU”
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın çalışmalarıyla Türk turizmin sağlam zemine oturtulduğunu belirten Sururi Çorabatır, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız bu konuda çok tecrübeli. Turizmciler olarak biz de birlikte hareket etme konusunda çok tecrübeliyiz. Bunun sonucunda artı rakamlar elde ettik. Gerek İstanbul’da gerek Antalya’da hatta Ege bölgesindeki doluluklar sevindirici” diye konuştu.

İstanbul Gezi Parkı’ndan başlayıp tüm yurda yayılan olayların dünyadaki yansımaları ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’ten toplantı talep ettiklerini söyleyen Çorabatır, “Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik de bu konuya yakından ilgi gösterdi. 2 kez Ankara’da Haziran ayı içinde toplantı düzenledik. Sektör temsilcileriyle birlikte bakanlığın Müsteşarlığı ve Tanıtma Genel Müdürlüğü önemli olan pazarlara özellikle Rusya, Almanya, Orta Avrupa ve İngiltere’ye gidip Türkiye’de olan olayların yansıma şekillerini gördük. Özellikle dış basının imajımızı zedeleyecek şekilde verdiği görüntüleri bu şekilde olmadığını ve bu olayların belirli bölgelerde olduğunu tur operatörlerine anlatarak bir nebze önüne geçmeye çalıştık” dedi.

“TATİLCİNİN KAFASI KARIŞMIŞTI”
Sezon sonu Antalya’da yüzde 7’lik bir artış olduğunu kaydeden AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, “Turizmde çift haneli bir büyüme bekliyorduk. Gezi Parkı olaylarında bazı ülkelerin Dışişleri bakanlıklarının özellikle Türkiye’ye gitmeyin uyarısı yapması tatilcinin kafasını karıştırmıştı. Turizmciler olarak aldığımız önlemler ve tur operatörlerinin Türkiye’ye olan ilgisi nedeniyle bunu başarıyla tamamladık. Temmuz aylarında biraz yavaşlama gördük ama Ağustos itibariye sezonunda uzamasıyla birlikte artışın olacağını düşünüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA