Deprem Mağduru 24 Fakir Aileye Vakıftan Prefabrik Ev

Kütahya’nın Simav ilçesinde 19 Mayıs 2011 tarihinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören maddi durumu elverişsiz 24 aileye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından depreme dayanıklı prefabrik evler yaptırılıyor.

Deprem Mağduru 24 Fakir Aileye Vakıftan Prefabrik Ev
İlçenin değişik belde ve köylerinde yapımı devam eden prefabrik evleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyet üyeleriyle birlikte yerinde inceleyen Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, çelik konstrüksiyon malzeme kullanılarak yaptırılan her biri 40 ve 60 metrekarelik evlerin Kurban Bayramı öncesinde ailelere teslim edileceğini bildirdi. Depreme dayanıklı evleri vatandaşlara ücretsiz yaptıklarını ifade eden Kaymakam Ünal, “Fakir ailelerin seçiminde vakfımızın mütevelli heyeti olarak çok titiz bir çalışma yaptık. Bazı vatandaşlarımız yapacağımız evlerin ahşap olmasını isterken, bazıları da kerpiçten yapılmasını istedi. Ancak biz vakfımızın projeleri kapsamında kendilerine depreme dayanıklı çelik konstrüksiyon malzeme kullanarak prefabrik evler yapmayı uygun bulduk. Evlerin bazıları ailelerin durumuna göre 40, bir kısmı da 60 metrekareden oluşuyor. Sosyal devletin bir gereği olarak vatandaşlarımızdan hiçbir ücret talep edilmeden Kurban Bayramı öncesinde teslim etmeyi planladığımız prefabrik evlerimiz vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Kendisine hiçbir ücret ödemeden prefabrik konut yapılan deprem mağduru Recep Kara, “Allah devletimize milletimize zeval vermesin. En acılı günümde bana el uzatan Kaymakamımız Yüksel Ünal ve Vakıf Mütevelli Heyetimize teşekkür ediyorum. Kurban Bayramı’nda depreme dayanıklı evime kavuşacağım için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA