Büyükşehir Belediyesi'nden Şehit Ailelerine İftar

KAYSERİ - Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından TOKİ bölgesinde şehit ailelerine iftar yemeği verildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, yapılan konuşmalarda şehitlerin ölmediği ve her zaman aramızda oldukları vurgulandı.

Çok sayıda şehit ailesi ve gazinin katıldığı iftara Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Kayseri Milletvekilleri Pelin Gündeş Bakır, Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz da iştirak etti.

İftara katılan şehit aileleri ve bölgedeki diğer vatandaşlarla yakından ilgilenen ve herkese tek tek "Hoş geldiniz" diyerek ellerini sıkan, hal hatır soran Özhaseki, sorunları dinledi, fotoğraflar çektirdi ve "Dualarınızı eksik etmeyin" dedi.

Şehit ailelerine yönelik iftar programının her yıl gerçekleştirileceğini belirten Özhaseki şunları kaydetti:

"Her sene burada iftar etmek için sözleştik. Şehit ailelerinin dualarını almak istiyoruz. Dualarını alalım ki ramazanımız bereketli geçsin. Bu topraklarda hür ve bağımsız yaşamanın bedelini hepimiz ödemişiz. Hepimizin ailesinde mutlaka bir şehit vardır. Çocukluğumuz harp hatırlarını dinleyerek geçti. Bugünlere geldik. Bu kadar nimetin olduğu bir ortamı dünya hiç görmedi, ama fitne fesat odakları durmuyor. Bayrağımız hür bir şekilde dalgalansın, ezanımız beş vakit okunsun diye ahdetmişiz. Bunun için bir bedel ödenmesi gerekiyorsa hepimiz öderiz. Belediye olarak şehit ailelerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz, bunu borç olarak görüyoruz. Şehit ailelerimizin evlatları gittiyse burada bir evlatları var, biz onların yanındayız, yüzleri bizimle gülsün diye gayret ediyoruz. Onların emanetleri bizim emanetimiz diye bakıyoruz, onların yetimi varsa hepimizin yetimi diye bakıyoruz."

Kaynak: AA