Belediye Başkanı Bakır, Çalışmaları Değerlendirdi

BAYBURT - Gökçedere Belde Belediye Başkanı Necmettin Bakır, göreve geldikleri günden itibaren geçen 4 yıllık süreyi değerlendirdi.

Bakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Mart 2009 tarihinden bugüne yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını söyledi.

Görevde oldukları 4 yılda Gökçedere'nin daha güzel ve daha modern bir yapıya kavuşması için fiziki ve sosyal alanda birçok çalışma yaptıklarını belirten Bakır, "Göreve geldiğimizde gördük ki beldemiz için yapacağımız çalışmalar için araç parkımız yetersiz. Bunun için ilk önce araç parkımızı yenileyerek belediyemize bir itfaiye aracı, bir çöp kamyonu, bir vidanjör, bir halk otobüsü, bir kamyonet, bir kepçe ve bir makam aracı aldık" dedi.

Bakır, görece geldiklerinde Yeşilyurt Mahallesi'nin kanalizasyonunun da olmadığını ifade ederek, "Yaptığımız bin 200 metrelik çalışma ile mahallemizin kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturmuş olduk. Yine beldemizde zaman zaman yaşanan su sorununu da çözüme kavuşturmak için 9 kilometrelik mesafedeki Yaylalarönü mevkisinden yeni bir su isale hattıyla su getirerek beldemizin içme suyu sorununu çözüme kavuşturduk. Belediye Meydanı'nda bulunan ve belediyemize ait olan atıl ve harabe haldeki 4 binayı yıkarak beldemizdeki hem kötü görüntünün önüne geçtik hem de Belediye Meydanı'nı genişlettik" diye konuştu.

Bayburt yöresinde yaygın olan mahalle odası kültürünü daha modern bir ortamda yaşatmak için de çalışma yaptıklarını dile getiren Bakır, şunları kaydetti:

"Belde konağımızın inşasını tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Cumhuriyet Meydanı'nda yine 11 iş yeri yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Daha önce beldemizde olmayan ve belde çocuklarının hep hayalini kurdukları 3 adet çocuk parkı yaparak çocuklarımızın kullanımına sunduk. Elektrik hattını yer altına alarak beldemizdeki çirkin görüntüyü ortada kaldırılmış olduk."

Kaynak: AA