Ulus Sakinleri İftarda Buluştu

Ulus Mahallesi sakinleri, Gebze Belediyesi’nin mahalle iftarında buluştu.

Ulus Sakinleri İftarda Buluştu
İftar öncesi Ulus’ta AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur ile birlikte inceleme turuna çıkan Başkan Köşker, “Mahallemizin yüzde 90’lık kısmında doğalgaz çalışmaları da tamamlandı. Bayram sonrasında kalan sokak ve bağlantılarında doğalgaz hattı çalışmalarına başlanacak ve tamamlanacak inşallah” dedi.

Önceki akşam Ulus Mahallesi sakinlerine iftarda konuk olan Başkan Köşker, bölgeyi sokak sokak dolaşarak tamamlanan çalışmaları yerinde inceledi. Hizmetlere ilişkin vatandaşların önerilerini dinleyen Başkan Köşker’e mahalle turunda AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, başkan danışmanı Şakir Bitmez, Ulus Mahallesi Muhtarı Hüseyin Akgün, belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri eşlik etti.

Vatandaşların sıkıntılarını yaşadıkları mahallelerde bire bir kendilerinden dinleyen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, sorunların çözümü için ilgili birim müdürlerine gerekli talimatları yerinde veriyor. Altyapı çalışmalarının tamamlandığı Ulus Mahallesi’nde üstyapı çalışmalarının da büyük oranda tamamlandığını belirten Başkan Köşker, “Mahallemizin yüzde 90’lık kısmında doğalgaz çalışmaları da tamamlandı. Bayram sonrasında kalan sokak ve bağlantılarında doğalgaz hattı çalışmalarına başlanacak ve tamamlanacak inşallah” dedi.

Vatandaşlara hizmetleri soran Başkan Köşker ayrıca, mahalle esnafına da konuk olarak hayırlı işler diledi.

Mahalle ve esnaf turunun ardından AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur ve beraberindeki heyetle birlikte iftar yemeğinin verileceği Ulus İlköğretim Okulu bahçesine gelen Başkan Köşker, burada mahalle sakinlerini selamladı. Kısa bir selamlama konuşması yapan Başkan Köşker, “Çocuklarımız Ramazan’ın önemini kavrayamadan büyüyor. Hayatında Hacıvat-Karagöz görmeyen çocuklarımız var. Orta oyunu veya meddahı bilmeyen çocuklarımız var. Amacımız geleneksel ramazan gecelerimizi yaşatıp çocuklarımıza ileride hatırlayacakları hoş hatıralar bırakmak” dedi.

Başkan Köşker’in ardından mahalle sakinlerine hitaben kısa bir selamlama konuşması yapan Ak Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur ise, sevginin, hoşgörünün ve paylaşmanın ayı olan Ramazan ayının Gebze’de tüm güzellikleriyle birlikte yaşandığına dikkat çekti. Okur konuşmasında ayrıca, bereketin simgesi olan Ramazan sofralarının mahallelerde kurulmasını sağlayan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’i ve bu çalışmalarda emeği bulunan belediye personelini kutladı. Konuşmaların ardından yapılan yemek duasıyla aynı sofra etrafında oruçlarını birlikte açan Ulus sakinleri, gezici TIR’da sahnelenen oyunları ilgiyle izledi.
Kaynak: İHA