Silahla Köy Basan Şüphelilere Köylü Meydan Dayağı Attı

Aydın’ın Köşk ilçesinde silahla köy basan dört kişi, köylülerin hışmına uğradı.

Silahla Köy Basan Şüphelilere Köylü Meydan Dayağı Attı
Kaçmaya çalışırken yakalanarak köy meydanına getirilen 3 kişi meydan dayağından kurtulamadı. Şüphelileri jandarma ve polise teslim etmeyen köylüler için cami avlusunda mahkeme kuruldu.
Olay; dün akşam iftar saatinde Köşk’e bağlı Kızılcaköy köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; sabah saatlerinde köye hurdacı olarak gelerek alışveriş yapan bir kişiyi, akşamüzeri elinde silah olan üç kişiyle birlikte daha yeniden köye geldiğini fark eden vatandaşlar durumdan şüphelendi. Köy kahvesinde oturan şahısları selamlayan köyün gençleri, daha önceden tanımadıkları kişilerin kim olduğunu sordu. Sorguya çekilmelerine sinirlenen silahlı grup ile köyün gençleri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine ellerinde 2 adet otomatik tüfek ve bir adet de tabanca olduğu iddia edilen grup ile rast gele etrafa ateş etmeye başladı.

Evlerinde iftarı bekleyen vatandaşların da silah seslerini duyarak köy meydanına akın etmesi üzerine grup, silahlarıyla ateş ederek ve tehditle savurarak kaçmaya başladı.

Yaşanan kovalamaca sırasında köyün gençlerinden birisisine pompalı tüfeği doğrultan şüphelilerin tetiği çekmesinin ardından silahın tutukluk yapmasıyla büyük bir facia önlendi. Yaşanan bu gelişmenin ardından iyi öfkelenen köylüler, daha kalabalık bir şekilde kaçmaya başlayan 4 kişiyi kovalamayı sürdürdü. Kızılcaköy’ün biraz dışarısında bulunan Bitler Mahallesi’nde 4 kişiden 3’ünü yakalamayı başaran köylüler, şüphelileri linç etmek istedi. Şüphelilerden 1’isi kaçmayı başarırken, yakalanan diğer şüpheliler tekme tokat dövülerek köy meydanına getirildi.

Linç edilmek istenen şüphelilerden birisinin jandarmayı arayarak yardım istemesi üzerine, ekipler kısa sürede bölgeye ulaştı. Linç edilmek istenen 3 şüpheliden ikisi jandarma tarafından son anda kurtarılarak ekip otolarına bindirildi. Öfkeli kalabalığın elinden kurtarılamayan şahıslardan birisi ise köy meydanında öldüresiye dövüldü.

Olayı haber alan Köşk İlçe Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, köye gelerek öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Tüm çabalarına rağmen kalabalığı ikna edemeyen Demiryürek, linç edilmek üzere şahsı güvenli bir bölgeye aldıktan sonra bölge takviye ekip istedi. Bunun üzerine Aydın ve Nazilli’den jandarma ve polis ekipleri köye geldi. Köşk ilçe merkezinde ikamet ettikleri öğrenilen şüphelilerin yakınlarının köye gelme ihtimalini göz önünde bulunduran güvenlik güçleri, güzergah üzerine kontrol noktaları oluşturdu.

CAMİ AVLUSUNA MAHKEME KURULDU
Koruma altına alınan şüphelilerin kendilerine teslim edilmesinin isteyen köy halkı, isteklerinin yerine getirilmemesi ve şüphelilerin köyden çıkışının önlenmesi için köyün tüm giriş ve çıkışlarını araç ve barikatlarla kapattı. Son birkaç yıldır aynı kişilerinde içine bulunduğu grupların taciz ve tehdit ettiğini öne süren kalabalık, daha önceden de gözaltına alındığını ve daha sonra serbest bırakıldığını iddia ederek yargılamanın kendi gözleri önünde yapılması için köye bir Cumhuriyet Savcısının gelmesini talep etti. Köylülerin ısrarı üzerine bölgeye ulaşan Cumhuriyet Savıcısı, cami avlusunda oluşturulan güvenli bölgede mağdur ve şikayetçi olanları dinledi. Oluşturulan üç ayrı masada jandarma ekipleri, tanık ve şikayetçilerin ifadeleri yazıya döktü. Yapılan kimlik tespitinde linç edilmek istenen şüphelilerin S.B., G.A. ve E.B. isimli şahıslar oldukları belirlenirken, kaçan şüphelinin ise kimliği belirlenemedi.

Köye gelen TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ve İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç de, ortamı sakinleştirmeye çalıştı. İfadelerin tamamlanmasının ardından güvenlik güçleri şüphelileri köyden çıkarmak isterken ortam bir anda yeniden gerildi. Ekip arabasında tutulan E.B’nin kendileri tehdit ettiğini ileri süren kalabalık, jandarma ekiplerini geçerek zanlıyı dışarı çıkarıp linç etmek istedi. Bu sırada yaşanan arbedede yumruklanan jandarma aracının camı kırıldı.

CAMİ HOPARLÖRLERİNDEN SUKUNET ÇAĞRISI
Bir anda yeniden yükselen tansiyon, Kaymakam Demiryürek ve cami hoparlörlerinden yapılan anons sayesinde yatıştırıldı. Hoparlörlerden köylüye seslenen köy imamı, Ramazan ayının önemine ve sahur vaktinin yaklaştığına dikkat çekerek, “Bu mübarek günde ağzınızın orucuyla kiminiz iftarını açamadı, kiminiz namazlarını kaçırdı, kiminiz ise ibadetlerini aksattı. Ben bundan büyük üzüntü duyuyorum. Fakat bu görevliler bizim görevlilerimiz. Yargının işini zorlaştırırsak, bu bizim menfaatimize olmaz. Bunların yakasını bırakmayın ve olayın takipçisi olun ama güvenlik güçlerinin işini zorlaştırmayalım” çağrısında bulundu.

Ortamın sakinleşmesinin ardından birisi ambulansta olmak üzere 7 saat sonra 3 ayrı araç ile köyden çıkarılan şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında hastaneye getirilerek tedavi altına alındı. Bölgede yapılan araştırmada 1 adet otomatik tüfek ele geçilirken, var olduğu savunulan diğer silahların bulunması ve kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Köyde yaşanan gergin anların anlatan köy sakinlerinden Mustafa Yıldırım, silah sesini duyarak evinden dışarı çıktığını belirterek, “Dışarı çıktığımda 3-4 kişinin kaçtığını gördüm. Bunlar birkaç senedir köyümüze gelerek taciz ediyorlar, rahatsız ediyorlar. Bağa bayıra çoluk çocuğumuzu gönderemez olduk. Can güvenlimiz yok. Kendilerine göre bir örgüt kurmuşlar, gelip köylüyü rahatsız ediyorlar. Hiç ömrümde görmediğim kişileri bağımızda bahçemizde görüyoruz. Herkes tedirgin. Bugünde iftar vakti gelip köy kahvesine oturmuşlar. Gençler soru sorduğunda tartışma çıkmış. Silahla rastgele ateş ederek kaçmaya çalışırken köylü bunları yakalamış” diye konuştu.

Kaynak: İHA