Şehit ve Gazi Yakınları Dar-ül Hadis Camii’nde Buluştu

Edirne Şehit Aileleri Derneği üyeleri, Dar-ül Hadis Camii avlusunda müftülüğün düzenlediği iftarda bir araya geldi.

Şehit ve Gazi Yakınları Dar-ül Hadis Camii’nde Buluştu
Şehitlerimiz ve camii avlusunda yatmakta olan Osmanlı şehzadeleri için dualar okundu.

Edirne Müftülüğünün düzenlediği iftarın tüm masrafları iş adamı Mustafa Yardımcı tarafından karşılandı. İftara Vali yardımcısı Salih Altınok şehit ve gazi yakınları katıldı.

Edirne müftüsü Emrullah Üzüm, müftü yardımcıları Yusuf Tuna ve Mehmet Karahan’ın da katıldığı iftarda, müftülük personeli Nuri Ocakbakan’ın yaptığı dua ile başladı.

İftarda davetlilere çorba, pilav ve tatlı ikram edildi. İftar sonrası konuşma yapan Edirne Vali yardımcısı Salih Altınok, bu mekanda yatanlara Allah’tan rahmet dilediğini belirtti.

Ecdadımızı ve Osmanlı şehzadelerini bir kez daha minnetle andığını belirten Altınok, şehzadelerin yattığı böylesine anlamlı bir mekanda bulunmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi.

Altınok, bu memleket için canını feda etmiş şehitlerimize de Allah’tan rahmet dilediğini ve mekanlarının cennet olmasını ifade etti.

İftardan sonra Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm de Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu ve bu ayda insanların birbirine daha yakın olması gerektiğini belirtti.

Üzüm, memleket için canını feda eden gazi ve şehitlerimiz için de dua yaptı.

Müftü yardımcıları Mehmet Karahan ve Yusuf Tuna ‘nın dualarıyla sona eren iftardan sonra, Dar-ül Hadis Camii’nde akşam namazını kılındı.
Kaynak: İHA