Ilgaz Dağı 8 Dakikada Geçilecek

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve AK Parti Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve İdris Şahin, Kastamonu'yu Çankırı ve Ankara'ya bağlaması planlanan Ilgaz Tüneli'ndeki çalışmaları yerinde inceledi.

Ilgaz Dağı 8 Dakikada Geçilecek
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, çalışmaların yüzde 20'lik bölümünün tamamlandığını ifade ederek, Ilgaz Tüneli'nin Türkiye'nin en uzun tüneli olacağını kaydetti.

Özcan, 5 bin 391 metre ve 5 bin 370 metre olarak çift tüp iki tünel olarak başlayan çalışmalarda şu ana kadar 2 km'lik çalışma gerçekleştirildiğini ve 281 personelin görev yaptığı çalışmaların 24 saat boyunca vardiya usulüyle devam ettiğini aktardı.

Toplam 10 bin 835 metre olması planlanan Ilgaz Dağı tünel çalışmalarının tamamlanması sonrasında 34 dakikada geçilen mesafenin 8 dakikaya düşeceğini dile getiren Vali Özcan, "Bu tünel rayına girdi. Ilgaz Dağı deliniyor ve bir efsane gerçekleşiyor. Kastamonu Çankırı'ya yaklaşıyor. Çankırı'da çok güzel şeyler oluyor" dedi.

Ak Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ise görülen manzaranın kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, "Ilgaz tüneli çalışmaları hem Çankırı, hem de Kastamonu tarafında devam ediyor. Buradaki görüntü ülkemizin gücünü, teknolojideki yüksekliğini gösteriyor. Geçmişte bir viyadükü bile zor yapıyorduk ama bu görüntü ne kadar ilerlediğimizi gösteriyor. 34 dakikalık yeri 8 dakikada alacağız" dedi.

Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz de Ilgaz Tüneli'nin Çankırı ekonomisine büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Çankırı'ya kurulacak OSB'deki ihraç ürünlerinin İnebolu Limanı ile dış ülkelere gönderileceğini anlatan Filiz, "Tünel çalışması hem ekonomiye katkı sağlayacak, hem de seyahatleri artıracak. Dağlar seni delik delik delerim türküsü Ak Parti iktidarında gerçekleşiyor. Güçlü iktidar, güçlü yatırımlar yapar" dedi.

Tünel çalışmalarının 2014 yılında tamamlanacağı bildirildi.

Kaynak: İHA