Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Konteyner Kentte İftara Katıldı

ŞANLIURFA - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Suriyelilerin barındığı Harran'daki konteyner kentte iftara katıldı

Bakan Müezzinoğlu, Şanlıurfa temasları kapsamında Harran ilçesinde Suriyelilerin barındığı konteyner kenti ziyaret etti.

Orucunu konteyner kentteki Suriyelilerle açan Müezzinoğlu, tercüman aracılığıyla Arapça'ya da çevrilen konuşmasında, Suriyelilerle iftar açmanın mutluluğunu yaşadığını kendilerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve tüm Türkiyelilerin selamını getirdiğini ifade etti.

Türkiye'nin dünyanın her yerinde zor durumda kalan insanlara yardım etmeye devam edeceğini vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Allah'ın kullarına merhamet ve rahmetinin tezahürü olan ramazanda sizlerle aynı gönül sofrasını paylaştığım için kendimi şanslı ve kutlu addediyorum. 11 ay boyunca özlemini çektiğimiz gönüllerin sultanı ramazanın ortasına geldik. Sizlerin ramazanını tebrik ediyorum. Ramazanın rahmeti ve bereketi aramızdaki sevgi bağlarının güçlenmesine, kardeşliğimizin daha da güçlü bir yolculuğa yön vermesine Rabbimden niyaz ediyorum. Başta İslam alemi olmak üzere bütün insanlığın kurtuluşuna bu ramazan ayının vesile olmasını niyaz ediyorum."

İftarın ardından konteyner kentin sosyal tesislerini gezerek sığınmacılarla sohbet eden Müezzinoğlu, çocuklara oyuncak dağıttı.

Başbakan Erdoğan ve aralarında kendisinin de bulunduğu bazı bakanların Suriyeliler tarafından karakalemle çizilmiş resimlerini inceleyen Müezzinoğlu'na, beğenmesi üzerine kendi resmi hediye edildi.

Halı dokuyan sığınmacılarla da sohbet eden Müezzinoğlu'na bir seccade hediye olarak sunuldu. Müezzinoğlu, seccadede kılacağı namazda Suriyelilerin özgürlüğü için dua edeceğini söyledi.

Kaynak: AA