Mezar Taşını Ölmeden Yaptırdı

MANİSA - Alaşehir ilçesinde, rüyasında ölüm tarihinin 01.01.2015 olduğunu gören 74 yaşındaki Ali Düşmez, rüyanın etkisinde kalarak mezar yerini ayırttı ve mezar taşını yaptırdı.

Güzle köyünde 2004 yılında eşinin vefatının ardından köy mezarlığındaki ağaçların bakımını üstlenen ve bugüne kadar yaklaşık beş bin ağaç diken Düşmez, gördüğü bir rüyadan etkilenerek cenaze hazırlıklarına şimdiden başladı.

Düşmez, gazetecilere yaptığı açıklamada rüyasında aksakallı bir dedenin, ölüm tarihini 01.01.2015 olarak bildirdiğini anlatarak, rüyadan sonra ilk olarak, 2004 yılında vefat eden eşinin yanında kendisi için bir mezar yeri satın aldığını dile getirdi.

Satın aldığı mezar yeri başına, doğum ve ölüm tarihlerini belirten mermerden bir mezar taşı yazdırarak diken Düşmez, önümüzdeki günlerde de mezarını kazdırarak 01.01.2015 tarihine kadar yetiştireceğini söyledi.

Köy sakinlerinin "Civan Ali" diye çağırdığı Ali Düşmez, şöyle konuştu:

"2003 yılında gırtlak kanseri teşhisiyle ameliyat oldum. 2004 yılında eşimi kaybettim.1986 yılından bu yana köy mezarlığının ağaçlandırılması yönünde çalışmalarım vardı. Kanser olup, eşim de öldükten sonra kendimi tamamen köy mezarlığının bakımına adadım. Mezarlıkta bulunan ağaçları suluyorum, yenilerini dikiyorum. Ağaçların çapalama, belleme, budama işlerini yapıyorum. 2012 yılbaşından önce rüyamda aksakallı bir dede gelerek 'Ali, sen 01.01.2015 tarihinde öleceksin, ona göre hazırlığını yap' dedi.

Ben de mezar yerimi eşimin yanından alarak, önce mezar taşımı yazdırdım. Önümüzdeki günlerde de mezarımı kazdıracağım. İçine beton döktürüp, sıvatacağım. 2015 yılında öleceğimi umuyorum, ölmezsem, o zaman düşünürüm, şu anda 2015 tarihinde ölecekmiş gibi kendimi hazırladım."

Köy sakinlerinden Recep Kos ise Düşmez'in yaklaşık 25-30 yıldır köy mezarlığındaki ağaçlarla ilgilendiğini, hastalandıktan ve ardından da eşini kaybettikten sonra kendisini tamamen mezarlığa adadığını, tüm vaktini mezarlıkta geçirdiğini anlattı.

Kaynak: AA