Makale ve Öykü Yarışmasına Başvurular Sürüyor

Çankaya Belediyesi’nin Lozan Barış Antlaşması’nın 90. yıldönümü dolayısıyla İnönü Vakfı ile birlikte düzenlediği makale ve öykü yarışmasına başvurular sürüyor.

Makale ve Öykü Yarışmasına Başvurular Sürüyor
Makale yarışmasının yüksek lisans ve doktora, öykü yarışmasının ise lisans ve yüksek lisans öğrencilerine açık olduğu yarışmaya son başvuru tarihi 13 Eylül 2013. Sonuçlar ise, 29 Ekim 2013 tarihinde açıklanacak. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine açık olan makale yarışmasıyla genç akademisyenlerin bilimsel çalışmalarının Lozan Barış Antlaşması’nın Türkiye’nin bağımsızlığının tescilindeki önemini ortaya çıkarmak amaçlanıyor.

Yarışmanın jüri üyeleri Prof. Dr. Seçil Karal Akgün (Orta Doğu Teknik Üniversitesi), Prof. Dr. Kemal Arı (Dokuz Eylül Üniversitesi), Prof. Dr. Tülay Alim Baran (Yeditepe Üniversitesi), Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan (Ankara Üniversitesi), Prof. Dr. İhsan Güneş (Anadolu Üniversitesi) ve Prof. Dr. Zafer Toprak'tan (Boğaziçi Üniversitesi) oluşuyor. Birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL, ayrıca üç eser sahibine de bin TL’lik ayni ya da nakdi mansiyon ödülünün verileceği yarışma sonuçları, 29 Ekim 2013 tarihinde açıklanacak.

Üniversiteler arası çocuk ve gençlere yönelik olan öykü yarışmasıyla ise Kurtuluş Savaşı, Lozan Barış Antlaşması ve mübadele konularında farkındalık yaratmak ve tarih bilinci oluşturmak amaçlanıyor. Ankara’daki üniversitelerde lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenim görenler arasında düzenlenecek yarışmada, 6-10, 11-14, 15-18 yaş grubu hedef kitlesine yönelik öykü yazılması bekleniyor.

Her üç kategoride ayrı ayrı olmak üzere birinciye 3 bin TL, mansiyon olarak bin TL para ödülünün verileceği yarışmanın jüri üyeliklerini ise Prof. Dr. Mübeccel Gönen (Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi), Prof. Dr. Seçil Karal Akgün (Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi), Prof. Dr. Esra Ömeroğlu (Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi), Yrd. Doç. Dr. Refika Olgan (Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi), Öğr. Gör. Dr. Ayşegül Celepoğlu (Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi), Yazar Serpil Ural ve Zeynep Bassa yapacak.

Her iki yarışmaya da, İnönü Vakfı Pembe Köşk Konut Sitesi, Şehit Ersan Caddebi B-1 Blok Daire 2, No 14 Çankaya, 06680 Ankara adresinden başvurulabiliyor ve ayrıntılı bilgi www.ismetinonu.org.tr adresli internet sitesinden alınabiliyor.
Kaynak: İHA