Konya'da Büyükşehir’in Eğitime Katkısı Artarak Devam Edecek

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, okuyan ve gelecekte ülkeye hizmet etmeyi hedefleyen çocukların her zaman yanında olduklarını belirterek, okullara ve eğitim hayatına katkılarının artarak devam edeceğini söyledi.

Konya'da Büyükşehir’in Eğitime Katkısı Artarak Devam Edecek
Başkan Akyürek, iftar buluşmaları kapsamında Tatlıcak, Başak ve Akabe mahallelerinde vatandaşlarla buluştu. Tatlıcak Mahallesi’nde düzenlenen iftar programında mahalle sakinleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kendileri için Konya’da hiçbir bölgenin hizmet açısından fark etmediğini söyledi.

Tatlıcak’ta oturan, hayat mücadelesi veren, eğitim hayatında var olmaya çalışan, okuyan ve gelecekte ülkeye hizmet etmeyi hedefleyen çocukların her zaman yanında olduklarını vurgulayan Başkan Akyürek, okullara ve eğitim hayatına katkılarının bundan sonra da artarak devam edeceğini dile getirdi. Programa katılan Tatlıcak İbrahim Sulhiye Kamanlı İlkokulu Müdürü Murat Canpolat, okullarına yapılan katkı nedeniyle Başkan Akyürek’e teşekkür etti. Canpolat, Başkan Akyürek’e plaket vererek, bir öğrencinin yaptığı ve yarışmada birinci olan bir resim hediye etti. Tatlıcak Mahalle Muhtarı İsmail Kaya da, düzenlenen organizasyon ve Büyükşehir Belediyesi’nin mahallerinde yaptığı çalışmalar nedeniyle Başkan Akyürek’e mahalle sakinleri tarafından yapılmış el emeği bir duvar süsü hediye etti.

Daha sonra Başak Mahallesi ve Akabe Mahallesi’nde ayrı ayrı düzenlenen programlara da katılan Başkan Tahir Akyürek, Rahmet Akşamları kapsamında konser vermek üzere Konya’ya gelen Kerküklü mevlidhanlarla da iftar sofrasında buluştu. Kerkük Türkmen Mevlidhanları Kültürpark Amfi Tiyatro’da düzenlenen programda söyledikleri ilahiler ve ağıtlarla duygu dolu anlar yaşattı.
Kaynak: İHA