İskenderunlu Marangoza İtalya'da Ödül

HATAY - İskenderunlu marangoz, el yapımı kemanı ile İtalya'nın Cremona şehrinde düzenlenen uluslararası yarışmada dereceye girdi.

İsmail Kaya,yaptığı açıklamada, 25 yıldır marangozluk mesleğiyle uğraştığını belirtti.

İtalya'nın Cremona kentinde bu yıl yedincisi düzenlenen keman yapımı yarışmasına katıldığını ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

"İtalya'nın Cremona kenti, dünada kemanın çıkış yeri olarak bilinir. Yarışmaya katılmaya karar verdim. İki ayda yaptıağım serbest İtalyan tarzı kemanımla yarışmaya katıldım. Keman otoriteleri tarafından prestij olarak kabul edilen yarışmaya 93 eser katıldı.

Çok ünlü müzisyenlerin, ustaların katıldığı yarışmada 66 kişi elendi. Kalan 27 yarışmacı arsına 9. sırada girdim. Bu benim için büyük bir süpriz oldu."

Eserlerin, profesyonel, serbest çalışma ve genç üyeler kategorisinde değerlendirildiğini anlatan Kaya, ''Kemanım, kategorisinde 9. olmasının yanı sıra Milano Senfoni Orkestrası'nın ses sınavına tabi tutuldu ve orada da 12 keman arasında ilk 3'e girdi. Kemanım, yarışma etkinlikleri kapsamında düzenlenen gala gecesinde, Milano Senfoni Orkestrası tarafından verilen konserde kullanıldı. Bu da benim için ayrı gurur kaynağı oldu'' diye konuştu.

Kaynak: AA