Ayder, Ramazanda Moro Adası Müslümanlarını Yalnız Bırakmadı

KONYA - İHH-AYDER Anadolu İnsani Yardım Vakfı bu Ramazan, binlerce kilometre uzaktaki Filipinler'in Moro adasına ulaştı. İHH-Ayder Gönüllüsü Mustafa Necati Özkan, bölgede bulunan yetimlerin ihtiyaçların karşılamak ve bölge halkına yardım götürmek için Moro'ya gitti.

Yıllarca süren savaş nedeniyle binlerce yetim ve yoksulun bulunduğu Moro'ya İHH-Ayder olarak ramazanda yardımların ulaştırılması bölge halkını sevindirdi.

Yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Müslüman coğrafyalara uzak olması nedeniyle Moro mücadelesi, yoksulları tam olarak bilinmemektedir. Bundan dolayı da yeterince tanınmayan Morolu Müslüman halka yapılan bu tür yardımların ve ziyaretlerin bölge için önemi büyüktür.

Moro'lu Müslümanlar İHH-Ayder'in yapmış olduğu kurban, yetimhane ve yetim sponsorluğu gibi organisazyonlardan dolayı özellikle Konya'lı hayırseverlere şükranlarını bildirdiler.Ramazan ayında dağıtılan kumanyalar, fitre ve zekatlar sayesinde ümmetin bir parçası olduklarını; bu sayede baskıcı Filipinler hükümetine karşı direnç gösterme enerjisini bulduklarını bölge halkı ifade ettiler."

Yıllardır bölgeye yardımlarını ulaştıran İHH-AYDER gönüllülerinden Mustafa Necati Özkan ise bölgedeki Müslüman halklara Filipinler tarafından sistematik baskı ve zulüm uygulandığını ifade etti.

Özkan, "Baskı altına alındığından bugüne yüzbinlerin kişi mülteci durumuna düştü, binlerce yetim ve kimsesiz oluştu.Bölgeye ulaştırdığımız insanı yardım malzemeleri bölge Halkı ve yetimler tarafında minnetle karşılandı" dedi.

Kaynak: AA