Kemer'de Yapılması Planlanan Hes

ANTALYA - Kemer'de, Beydağları Sahil Milli Parkı alanında yapılması planlanan "Kesme Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali" ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi toplantısı yapıldı.

Kemer Belediye Kültür Salonu'nda yapılan toplantıya, Ağva Deresi'nde yapılması planlanan "Kesme Regülatörü ve HES Projesi" ile ilgili bilgi vermek üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri geldi. Yetkililer, katılım olmaması üzerine "yeterli katılım sağlanamamıştır" tutanağı tutarak toplantıyı iptal etti.

Bu sırada salon önünde bekleyen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yetkililere tutanağı görmek istediklerini söyledi.

Yetkililerin buna izin vermemesi üzerine kısa bir süre arbede yaşandı.

Antalya, Isparta, Burdur, Denizli Kaş Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz, salon önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının doğayı koruması gerektiğini söyledi.

Bakanlığın bunu yapmak yerine doğayı HES'lere sattığını iddia eden Gündüz, "Bakanlığın Kemer Kesme Boğazı'na yapılması planlanan HES projesine onay vermesi, doğayı katletmeye onay vermek anlamına gelir. Bu imzayı atanların yargılanması gerekiyor. Halk ve sivil toplum kuruluşları, Kemer'e iradesini ortaya koymak için gelmiştir" dedi.

Yerel bir gazetede çalışan Şükrü Aydoğan'ın, "HES projesini Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras ile nasıl ilişkilendiriyorsunuz" sorusu üzerine Gündüz, yanlış soru sorulduğunu, olayın başka mercilere çekilmemesi gerektiğini ifade etti.

Bu sırada eski CHP İlçe Başkanı Umut Güneş ile Aydoğan arasında tartışma çıktı. Büyüyerek kavgaya dönüşen tartışma, polis ekiplerince sonlandırıldı.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bazı vatandaşlar, daha sonra Kesme Boğaz Köprüsü'ne gitti. Pankart açarak ve slogan atarak HES projesine tepki gösteren katılımcılar, daha sonra bölgeden ayrıldı.

Kaynak: AA