Ayrancı'dan Konya'nın Ereğli İlçesine Ulaşımı Kısaltacak Yol Yapılıyor

KARAMAN - Karaman'ın Ayrancı ilçesine bağlı Berendi Köyünden Konya İli Ereğli İlçesine daha kısa sürde ulaşmak için Karaman ve Konya İl Genel Meclislerinde alınan kararlar sonucunda yapılan yol çalışmalarında sona geldiği bildirildi.

Karaman Valisi Murat Koca, yaptığı yazılı açıklamada, Ayrancı ilçesi Berendi Köyü halkının, Konya İli Ereğli ilçesi ile olan ekonomik ve sosyal bağlarının çok güçlü olduğunu belirtti.

Mevcut olan Berendi Köyü-Ereğli İlçesi arasındaki 72 kilometrelik yolu 37 kilometreye indirmek üzere 2011 yılında Konya ve Karaman İl Genel meclislerinin ayrı ayrı kararlar aldıkllarını ifade eden Koca, şunları kaydetti:

"Yapılan çalışmalar sonucunda Berendi Köyü ile Konya İli Ereğli İlçesi Ulumeşe Köyü arasında bulunan 29 kilometrelik yol köy yolu ağına alınmıştır. Köy yolu ağına alınan toplam 29 kilometrelik yolun 22 kilometresi Karaman il sınırı, 7 kilometresi ise Konya il sınırı içerisinde kalmaktadır. 2011 yılında ilimiz sınırları içerisinde kalan 22 kilometrelik lik kısım İl Özel İdaresi ekiplerince çalışmaya başlanarak, 2012 yılı sonunda toplam 16 kilometrelik yolun yapımı tamamlanmıştır. İl Özel İdaresi ekiplerimiz kalan 6 kilometrelik yolun tamamlanması için çalışmalar başlamıştır. Yine, Konya ili sınırlarında kalan 7 kilometrelik yolun, Konya İl Özel idaresi ekiplerince 4 kilometresi bitirilmiş, kalan 3 kilometrelik kısımda çalışmalar devam etmektedir. Her iki il sınırlar içerisinde kalan yapım işleri tamamlandığında yol 37 kilometre olacaktır."

Kaynak: AA