Ölmeden Önce Okul ve Ambulans İçin Servetini Bağışlamıştı

ORDU - Almanya'da kan kanseri tedavisi gören ve hastalığının son döneminde yaklaşık 2,6 milyon liralık servetini memleketi Ordu'ya okul yapılması ve tam donanımlı ambulans alımı için bağışlayan iş adamı Zuher Kaya, hayatını kaybetti.

Yaklaşık 50 yıldır Almanya'da yaşayan ve geçtiğimiz günlerde Ordu Valisi Kenan Çiftçi'yi Almanya'ya davet ederek Ordu Ticaret Meslek Lisesi bahçesine yaptırılacak 32 derslikli Ticaret Meslek Lisesi yapımına katkı amacıyla 958 bin 244 avro, Mesudiye ilçesindeki hastanede kullanılmak üzere ise tam donanımlı ambulans alımı için 186 bin lira bağışta bulunan 74 yaşındaki hayırsever iş adamı Zuher Kaya'nın, Almanya'da bu sabah yaşamını yitirdiği bildirildi.

-"Adı okulda ve sağlık alanında yaşatılacak"

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Kaya'nın ölümü dolayısıyla yayımladığı taziye mesajında, Zuher Kaya adının okulda ve sağlık alanında yaşatılacağını belirtti.

Kaya'nın, haziran ayının ortalarında kendisini telefonla arayıp rahatsızlığını belirterek Ordu'da eğitim ve sağlık alanında yapılacak hizmetlere maddi olarak katkıda bulunmak istediğini anımsatan Çiftçi, şöyle devam etti:

"Biz de bu hayırsever hemşehrimizin isteğini memnuniyetle karşıladık. Eğitim ve sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere maddi bağışta bulunan hayırsever işadamımızla Almanya'da bir araya geldik ve yapılacak maddi yardımla ilgili bir protokol imzaladık. Protokol sonrası yapılan yardım İl Özel İdaresi hesabına Zuher Kaya tarafından aktarılmıştır. İnsanlarımızın her daim istifade ettiği eğitim ve sağlık hizmetine katkıda bulunan hayırsever Zuher Kaya'nın bu sabah saatlerinde vefat ettiğini derin bir teessürle öğrendim."

Vali Çiftçi, mesajında şunları kaydetti:

"Ordu'da eğitim ve sağlık hizmetine yaptığı bağışla büyük bir kadirşinaslık ve hayırseverlik örneği gösteren gurbetçi kardeşimiz Zuher Kaya'ya Allah'tan rahmet ve mağfiret, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Hayırsever Zuher Kaya kardeşimizin vefatından önce yaptığı hayır, hiçbir zaman unutulmayacak, adı okulda ve sağlık alanında yaşayacak, Ordulularca her zaman takdirle, minnetle yad edilecektir. Ruhu şad olsun."

Kaynak: AA