Kaçak Avcılıkta Kullanılan Malzemeler İmha Edildi

VAN - Van Gölü'nde yaşayan tek canlı türü olan inci kefali balığını av yasağı döneminde avlanmaya kalkan balıkçılardan elde edilen malzemeler imha edildi.

Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyundan yumurtalarını bırakmak için her yıl tatlı su kaynaklarına yolculuk gerçekleştiren inci kefali balığı için, göç mevsimi dönemlerinde av yasağı uygulanıyor.

2013 yılı için 15 Nisan 15 Temmuz tarihleri arasında uygulanan av yasağına birçok balıkçı uyarken, uymayanlarla mücadele için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, emniyet, jandarma ve görevli diğer kurumların oluşturduğu ekipler çalışmalar gerçekleştirmişti. Bu çalışmalar sonucunda ele geçirilen av malzemeleri Erciş sahilinde imha edildi.

Burada gazetecilere bilgi veren Su Ürünleri Mühendisi Zafer Türkmenoğlu, "Yasak dönemi boyunca Erciş'te yaklaşık 108 ton ölü, 32 ton canlı balık ele geçirildi. Canlı balıklar tekrar göle bırakıldı. Çalışmalarımız sırasında 12 adet branda, iki adet serpme ağ,162 adet çuval, 500 metre uzatma misine ağ, 3 adet kasık çizme, 2 bin 850 metre manyat ağı, 3 adet manyat torbası yakalandı" dedi.

Kaynak: AA