Süleyman Soylu’dan Vatandaşlara Başbakanı “sevin” Çağrısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Kağıthanelilerle birlikte iftar yaptı.

Süleyman Soylu’dan Vatandaşlara Başbakanı “sevin” Çağrısı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke için bir fırsat olduğunu dile getiren Soylu, “Bugüne kadar Tayyip Erdoğan’ı bir sevmişseniz bir kardeşiniz olarak ne olur bundan sonra 10 bin sevin, 100 bin sevin” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen sokak iftarında vatandaşlarla bir araya geldi. Soylu’nun yanı sıra iftar yemeğine Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Tülay Mazlumoğlu Kestane, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Sami İlhan ve çok sayıda vatandaş katıldı

Vatandaşlarla birlikte orucunu açan Süleyman Soylu, Ramazan’ın birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu söyledi.

“Biz bu topraklara geleli bin yıl olmuş” diyen Soylu, “Bu topraklarda bu büyük millet acı günler yaşamış, tatlı günler yaşamış. Sadece cengaverlik yapmamış, bu büyük millet aynı zamanda kültürünü, inancını, geleneğini, göreneğini bol topraklara nakşetmiş. İlmik, ilmik oya gibi işlemiş. Kah Yunus Emre ile işlemiş, kah Hacı Bektaş-ı Veli ile işlemiş ve bu topraklarda bir medeniyet oluşturmuş. Bugün o günlerden sonra zorluklar yaşamışız. Bazen entrikalarla karşılaşmışız. Bu topraklarda bazen sıkıntılar çekmişiz. Ama şükürler olsun bugün itinayla baktığımız, bugün neredeyse bir elmas gibi kucakladığımız Cumhuriyetimizi kurmuşuz. O Cumhuriyetten sonra sıkıntılı ama yine bizi bu güne getiren günler yaşamışız. Kadınlarımızla, bizim topraklarımızın belki de en önemli gücümüz olan gençlerimizle birlikte, medeniyetimizle birlikte onu geleceğe asasız bir şekilde taşıyabilmek için binlerce, on binlerce sıkıntı çekmiş ecdadımız, analarımız, atalarımız ve babalarımız” diye konuştu.

“KENDİ İNSANINI FAİZ LOBİSİ ÖNÜNDE DİZ ÇÖKTÜRMEYEN BİR BAŞBAKAN VAR”
Türkiye’nin AK Parti iktidarıyla itibarının arttığını belirten Süleyman Soylu şunları söyledi:
“Türkiye öyle bir hale gelmiş ki, 23,5 milyar dolar IMF’den borç almışız. IMF’nin buraya komiseri geldiğinde bakanlarımız sıkıntıya düşmüş. Acaba yarın bu IMF’nin gözden geçirmesi olumlu biter de çeklerimizi, senetlerimizi güzel bir şekilde ödeyebilir miyiz diye hepimiz bir korku içerisinde olmuşuz.”
Soylu, yapılacak yeni havaalanı, 3. köprü ve Kanal İstanbul projelerinin ülke ekonomisine büyük katkılar sunacağını ifade ederek, “Türkiye’yi dışarıya mahkum etmeyen bir enerji politikasının altyapısını oluşturabileceğimiz nükleer santralleri oluşturmaya çalışan anlayışıyla beraber tam 22 milyar dolarla beraber Türkiye parlak bir Mayıs. 7 aydır şükürler olsun ki hiçbirimizin hanesini akşam televizyonu açtığımızda akşam şehit haberleri ile karşı karşıya bırakmayan bir çözüm süreciyle Türkiye’miz karşı karşıyadır. Faiz 4.6’lı seviyelere inmişse Türkiye’de 10 yıldır başarılı ve istikrarlı bir iktidar tablosunun ortaya çıkmasıyladır” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye için bir şans olduğunu dile getiren Soylu, “Türkiye’yi tekrar rahmetli Özal’ın, Menderes’in başına getirmek istediklerini getirmek istediler de ama başaramadılar. Çünkü Türkiye’nin güçlü bir başbakanı, güçlü bir lideri, Recep Tayyip Erdoğan’ı var. Bugüne kadar Tayyip Erdoğan’ı bir sevmişseniz bir kardeşiniz olarak ne olur bundan sonra 10 bin sevin, 100 bin sevin” şeklinde konuştu.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise yaptığı konuşmada, “Çok güzel bir ortam oluşturduğunuz için hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Hayırlı iftarlar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA