Melikgazi'de 112 Noktada Çalışmalar Devam Ediyor

KAYSERİ - Melikgazi Belediyesi, 2013 yılı içinde Fen İşleri Müdürlüğünce yapılan 58 ihaleyle ilçenin 112 ayrı noktasında çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Yol, asfalt ve yapım şefliklerince yapılan çalışmalar ile ilçenin şantiye alanına döndüğünü bildiren Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan 47, Ambar 32, Battalgazi 54, Karacaoğlu 51 ve 117, Osmanlı 110, Kazımkarabekir 84, Gesi 28 ve Yeniköy mahallesinde 34 daire olmak üzere 557 dairenin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında devam ettiğini söyledi.

Gesi, Yıldırımbeyazıt, Yeniköy ile Esenyurt, Bel-sin ve Mimsin semtlerinde Sosyal ve Spor Tesis yapıldığını ifade eden Büyükkılıç, şöyle devam etti:

"2013 yılı bütçenin 225 milyon lira. Sadece alt yapı, yol açılması ve bina ve tesis yapımı için 95 milyon lira ödenek ayrıldı ancak bunun yanında kamulaştırma, asfalt ve mıcır alımı gibi giderler yok. Melikgazi Belediyesi planlı gelişime ve semtler arasında denge unsuruna önem veriyor. Şehrin merkez semtlerinde hangi hizmet var ise en köşe de semtte de aynı hizmet ve yatırım vardır. Kentleşme politikamızda çok merkezli şehir planlıyoruz. Yani Bel-Sin, İldem, Beyazşehir, Gesi, Hisarcık gibi bölgelerde sosyal tesisleri, spor alanları ve en önemlisi çarşı merkezleri oluşturuyoruz. Belediyenin birçok hizmetini semtlere ulaştırarak şehir merkezinde yükü azaltıyoruz. Meslek edindirme, nikâh işlemleri, denetim gibi hizmetler semtlerde dağılmış durumundadır. Dolayısı ile bu tür kentleşme çalışmamız Kayseri Modeli olarak bilinmektedir. Birçok uygulaması başarılı olan projelerimiz örnek alınmaktadır."

Büyükkılıç, 2013 yılında 58 ihalenin yapıldığını ve 14 ihalenin ise önümüzdeki günlerde yapılacağını ve yılın ilk 7 ayında 72 ihalenin yapılmış olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA