Doktora Tehdit ve Hakarete 7 Yıla Kadar Hapis İstemi

ANKARA - BARIŞ KILIÇ - Çocuğunu götürdüğü Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kadın doktoru bıçakla tehdit ettiği ve doktora hakarette bulunduğu ileri sürülen Levent Genecioğlu adlı kişi hakkında 3 yıldan 7 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Cuma Doğan'ın hazırladığı iddianamede, sanık Genecioğlu'nun 30 Mayıs 2013'te geceleyin rahatsız olan çocuğunu Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdüğü belirtildi.

Genecioğlu'nun burada müşteki Dr. Semra İçöz'e hakaret ettiği, doktorun güvenliği araması üzerine, "Görürsün sen. Şimdi geliyorum" dediği ifade edilen iddianamede, dışarı çıkan Genecioğlu'nun döndüğünde elinde bıçak olduğu ve doktoru tehdide devam ettiği kaydedildi.

İddianamede, bıçağın hastane görevlilerince Genecioğlu'nun elinden alındığı bildirilirken, sanığın "silahla tehdit" suçundan 2 yıldan 5 yıla, "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan da 1 yıldan 2 yıla kadar olmak üzere, toplam 3 yıldan 7 yıla kadar hapsi istendi.

-Doktorun ifadesi

Olayın ardından Demirfırka Karakolunda ifade veren İçöz, olay gecesi Genecioğlu'nun çocuğunun ambulans ve doktor eşliğinde Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden sevkli olarak geldiğini bildirdi. Çocuğa eşlik eden doktora, yatış prosedürünün nasıl olacağını anlattığını, bir yandan da bilgisayardan hastanın giriş işlemlerini yaptığını anlatan doktor, bu sırada sanığın kendisine küfrettiğini söyledi.

Bunun üzerine, "Biz aramızda konuşuyoruz. Sizinle ilgili bir şey yok. Hastanın işlemleri yapılıyor" dediğini belirten İçöz, ardından güvenliğe telefon ettiğini ve kendisini ismiyle tanıttığını söyledi.

İsmini öğrenen sanığın kendisine, "Doktor Semra mı? Görürsün sen. Şimdi geliyorum" dediğini savunan İçöz, odadan çıkan sanığın yaklaşık iki dakika sonra elinde bıçakla tekrar geldiğini bildirdi.

İçöz, "Aramızda yaklaşık 30 santim mesafe kaldı. Bıçağı bana doğru uzatarak, 'Bana mı dedin? dedi.

Ancak bana herhangi bir zarar vermedi. Güvenlik görevlilerinin yardımıyla odadan çıktım" beyanında bulundu.

-Sanık suçlamaları reddetti

Sanık Genecioğlu ise karakola verdiği ifadede, olay gecesi 01.00 sıralarında nefes alıp vermekte güçlük çeken bir yaşındaki kızını Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisine götürdüğünü ve burada bebeğe kronik astım teşhisi konulduğunu bildirdi. Doktorların bebeğe yatış verdiğini ve hastanede yer olmadığı için bebeği ambulansla Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk ettiklerini anlatan Genecioğlu, hastanede müşteki İçöz ile çocuğu getiren doktor arasında tartışma çıktığını savundu.

Genecioğlu, bunun üzerine İçöz'e, "Çocuğum nefes alamıyor. Çocuğumu yatırın da ondan sonra ne yapıyorsanız yapın" diye tepki gösterdiğini anlatarak, İçöz'ün de kendisine, "Bana işimi öğretiyorsun. Çık dışarıya bekle" dediğini kaydetti.

İçöz'ün kendisine hakaret ettiğini, ancak ne dediğini hatırlamadığını öne süren Genecioğlu, bir süre sonra güvenlik görevlilerince dışarı çıkarıldığını söyledi.

Genecioğlu, tehdit ve hakaret suçlamalarını da reddetti.

Kaynak: AA